Настъпи моментът, когато е редно да спрем да се измъчваме и се отдадем на здравословен начин на живот. 

Диетите вече не са мода поради следните причини, които ни карат да осъзнаем, че е време за промяна. 

#Защото не са ефективни

Колко от нас могат да се похвалят с успешно осъществена диета, която им е позволила да свалят излишните килограми, но и да запазят достигнатото "идеално" тегло? Малко. Това е напълно естествено. Причината е, че диетите, които намираме в интернет пространството и които решаваме да следваме не са съобразени с личните ни нужди и организъм. 

#Защото не са за всеки 

Опитвали сме какви ли не вариации на хранителни режими, които ни обещават чудеса. Да, но ето, че и до ден днешен повечето от нас са все още на търсене на вълшебната рецепта за постигане на идеалното тегло. Ходим на диетолог, четем специализирани издания и сякаш няма диета, която да ни съответства напълно. Отчайваме се и спираме. 

#Защо развиват хранителни разтройства

Диета, след диета поемаме риска да променим начина си на мислене. С времето съзнанието ни се обсебва от мисълта да сваляме килограми. Следователно започваме да се проявяват симптоми на анорексия, булимия и др. Да, хранителни разстройства на психична основа. 

#Защото статистически не издържаме дълго 

Първите дни от всяка една диета са най-трудни за превъзмогване, но по една или друга причина успяваме да поддържаме духа си силен - в името на красивото тяло. Водени от силната си воля продължаваме с диетата, но след втората и/или третата седмица е достатъчно да минем "случайно" пред любимата си сладкарница, за да се спрем и си вземем шоколадовия еклер, за който мечтаем от близо месец - под претекст, че "нищо няма да ни стане!" Тогава настъпва началото на края. 

#Защото спортът е нео-режимът на красивото тяло

Стегнатото и тонизирано тяло е по-красиво от отслабна фигура, без форми и релеф. Тези от нас, които държат на своето здраве и успоредно с това искат да поддържат строен силует е добре да се замислят за редовна физическа дейност, който ще осигури повече от няколко свалени килограма. Говорим за лично удовлетворение, самочувствие, енергия и вдъхновение.