Добре известен факт е, че бързите храни водят до трупане на излишни килограми и в повечето случаи са противопоказни на всякакъв тип диети. Има обаче ситуации, в които е неизбежно да похапнем нещо на крак, макар и с ясното съзнание, че то съдържа повече калории, отколкото ни е позволено да поемаме. Така например, при дълъг престой на някое летище или продължителен полет нямаме друг избор, освен да посегнем към не толкова диетичните храни.

Ето някои съвети за това какво е допустимо да хапнем в бързината:

Закуска

Мюсли, подсладени с кафява захар, смесени със сушени плодове или ядки, са закуска, която няма да доведе до тотален срив, ако вече имате установен здравословен хранителен режим. Те са вкусни и съдържат общо 140 калории и едва 3 грама мазнини.

Кроасан с плодов пълнеж

Той съдържа наполовина по-малко калории от парче ябълков щрудел, например. Освен това кроасанът доставя 70% от необходимата на организма дневна доза витамин С.

Обяд

Микс от зеленчуци със задушен ориз

Това обедно меню съдържа само 0.5 грама мазнини и 390 калории, въпреки че зеленчуците обикновено са запържени.

Хамбургер

За гарнитура към сандвича можете да си позволите някаква салата, овкусена с балсамов оцет. В никакъв случай обаче не се изкушавайте от пържените картофки. Без тях обядът ви ще има скромните 250 калории и 9 грама мазнини.

Вечеря

Пица със сирене

Не бързайте да се радвате! Позволено ви е да изядете най-много половината от нея. За да сте сигурни, че няма да посегнете към още едно парченце, изхвърлете половината, веднага щом поръчате пицата. В противен случай рискувате да погълнете недопустимите за добрата ви фигура 600 калории и поне 24 грама мазнини.

Салата с риба тон и сусам

Риба тон, овкусена с портокал, джинджифил и дресинг с горчица ще ви засити (372 калории, 18 грама мазнини).

Сандвич с пилешко

Към него можете да поръчате и задушен фасул. Цялото меню съдържа 210 калории и 3 грама мазнини.

Десерти

Шоколадов десерт с фъстъци

Тази вкусотия съдържа протеини и затова не би могла да наруши диетата или хранителния ви режим. Имайте предвид обаче, че лакомството съдържа цели 110 калории.

Микс от сушени плодове

Поглезете се с това сладко изкушение, в което има 120 калории и само 5 грама мазнини.