Спазвайте тези елементарни съвети и трикове и по този начин ще избегнете неприятното напълняване по време на празниците, от което „страдат” толкова много хора.

Пийте водаи то много

Досадно е, знаем, но причината да чувате от хиляди страни именно този съвет е просто защото… действа. Приемането на достатъчно количество вода на ден забързва метаболизма и запълва стомаха ви, като по този начин предпазва от преяждане.

Увеличавайте движението с всеки изминал ден все повече

Всеки от нас заслужава да се наслади  на коледните изкушения. Все пак, един живот живеем. Част от настроението, което се носи по Коледните празници, са именно вкусотиите, които са традиционни за това време от годината. Приемете факта, че няма как да не давате воля на апетита си и се насладете на храната. Достатъчно е да компенсирате с малко повече тренировки, за да има баланс.

Хапвайте каквото обичате, но само по няколко хапки

Ако не можете да си представите да се лишите от някои от любимите си коледни лакомства, то тогава си дайте разрешение да си хапнете по една хапка от всичко, но само по една хапка.

Започнете нова семейна традиция

Преобразувайте старата семейна рецепта.Наясно сме, че старата рецепта за баклава датира от поколения назад, но нищо не пречи тази година да намалите количеството захар в сиропа например, като се стараете да не „застрашавате” традиционния и любим вкус.

Първо, разбира се, направете тест малко преди празниците, за да  видите как ще се котира вашата иновация сред семейството.