.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да си еко е модно

| преди 8 години
Да си еко е модно
Модата на платнените чанти се завръща. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Модата на позабравените торби за многократна употреба се завръща

Можете ли да си представите колко точно са като обем милионите полиетиленови пликчета, които се продават ежедневно в супермаркетите? Не можете, защото са много. А сега си представете, че всяка от тях се използва за не повече от половин час, след което неминуемо попада в природата, където се разгражда в продължение на между 150 и 200 години.

Май изобщо не ви се струва еко идеята да използваме найлонови пликчета за всичките си покупки? И ние сме на същото мнение. Но за да се промени нещо, трябва първо да променим самите себе си.

Българското правителство има идея найлоновите пликове да поскъпнат драстично от есента, като цената им ще продължава да расте и през следващите 4 години. Целта е тя да е толкова висока, че потребителите да се откажат да слагат покупките си в тях.

А ние пък имаме идеи свързани с торбичките за многократна употреба. Не, цената им няма да се увеличава – просто в използването им прозираме нова модна тенденция.

Напоследък да си еко и био, да ядеш органична храна, да купуваш здравословни и природосъобразни продукти и стоки се превърна в мода, да не кажем в мания. Е, нека следваме модата и да съчетаем полезното с приятното и красивото.

пликче

Гордейте се, носейки пликче, направено от рециклиран материал.

чанта

Или пък плетена кошница, съобразена със собствения ви стил.

чанта

Да се пренесем във времето на нашите родите с мрежи за плодове и зеленчуци.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?