Е, може и да не е точно със „зърната на Памела Андерсън”, но царевицата се оказва изключително полезна и пълна с витамини.

Според изследване, проведено в Центъра за човешко здраве (САЩ), в което взели участие 15 000 души царевицата е нещо повече от вкусен десерт или залъгалка на плажа. За да достигнат до своите изводи, специалистите анализирали хранителните предпочитания на доброволците и общото им здравословно състояние.

Резултатите показали, че хората, които ядат царевица всеки ден си набавят с 22% повече от полезните за организма влакна, които са задължителни при правилна и здравословна диета.

Царевицата е богата на въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества и намалява риска от сърдечни заболявания. Оказва се, че редовното похапване на царевица снабдява човешкия организъм с всички необходими витамини. Освен това защитава сърцето от различни болести на сърцето, включително предпазва и от  диабет.