.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да се почерпим за здраве с… царевица

| преди 8 години
Да се почерпим за здраве с… царевица
Не можем да подминем просто така и факта, че освен полезна,  царевицата е и много вкусна. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Е, може и да не е точно със „зърната на Памела Андерсън”, но царевицата се оказва изключително полезна и пълна с витамини.

Е, може и да не е точно със „зърната на Памела Андерсън”, но царевицата се оказва изключително полезна и пълна с витамини.

Според изследване, проведено в Центъра за човешко здраве (САЩ), в което взели участие 15 000 души царевицата е нещо повече от вкусен десерт или залъгалка на плажа. За да достигнат до своите изводи, специалистите анализирали хранителните предпочитания на доброволците и общото им здравословно състояние.

Резултатите показали, че хората, които ядат царевица всеки ден си набавят с 22% повече от полезните за организма влакна, които са задължителни при правилна и здравословна диета.

Царевицата е богата на въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества и намалява риска от сърдечни заболявания. Оказва се, че редовното похапване на царевица снабдява човешкия организъм с всички необходими витамини. Освен това защитава сърцето от различни болести на сърцето, включително предпазва и от  диабет.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?