С разцъфването на пролетта всички се стараем да изглеждаме по-добре, малко по-вталени и непрекъснато пробваме летните дрешки от миналата година. Но уви, повечето са ни малко тесни и само една диета може да оправи нещата. Да, но след първите няколко дни от прилагането на определен хранителен режим изпитваме непреодолим глад и искаме да изядем всичко и всеки. И ако не успеем да преодолеем този глад ни чака йо-йо ефект или да си възвърнем и без това свалените с огромно усилие няколко стотин грама. Какво да правим и как да подтиснем глада?

Пийте много вода
Консумацията на H2O е най-сигурният начин да осигурите на тялото си така важната хидратация по време на диета. Освен това водата може да залъже глада за доста дълго време. Когато се напиете с вода, тялото ви ще изпитва по-голяма нужда да я изхвърли, отколкото да се храни. Така че това е едно малко трикче, с което да удължите времето до следващото хранене поне с 1-2 часа.

Посръбвайте чай
Доказано е, че чайовете залъгват глада. Съществуват дори диети с чай, които са доказали отслабващия си ефект и не за друго, а защото топлата напитка преодолява желанието да се натъпкате с всичко, което намерите в хладилника. Ако успеете да преодолеете първоначалния ефект (а, той поражда желание за разходка до хладилника), то след това ще останете сити за по-дълго, отколкото сте очаквали.

Хапвайте супи
Когато сте на диета по добрата идея винаги е била да изядете една топла супичка, вместо някоя мазна свинска пържола. Безспорно второто ще ви държи по-дълго сити, но тогава що за диета спазвате? В супите, както можете да се досетите преобладават течните съставки, да не кажем, че в по-голямата си част те са вода. Изхождайки от това заключение се връщаме към консумацията на вода и течности, които залъгват къркорещото коремче.

Изяжте някой плод
В случая с диетата е най-добре това да не е банан. За предпочитане са ябълките, а през летния сезон дините са чудесни наши съюзници, заради голямото съдържание на вода в тях.

Хрупайте ядки
Ядките са известни с енергийното си съдържание. Скорошни изследвания дори доказаха, че те са ефективни в борбата с килограмите, заради съдържащите се в тях фибри. Да не говорим, че съществува и диета с ядки, която обаче препоръчва те да се консумират сурови и без сол. Нека споменем, че хрупането на ядки с цел залъгване на глада е добре да се извършва в умерени количества.