В живота си всяка жена има различни цели, към които се стреми – да намери любовта, да пътува много, да научи нови неща, да има деца, да направи кариера, а често и да отслабне. Но свалянето на килограми понякога е въпрос на здраве, а не на мода.  

Някои от причините за килограмите в повече:

- хормонални нарушения;
- обездвиженост;
- нездравословно или неправилно хранене;

Обикновено хората очакват резултатите да се появят максимално бързо. На помощ идват жестоки диети, изморително физическо натоварване, недопустимо за иначе нетренираното сърце, масажи, целящи разбиване на мастните депа, съмнителни таблетки и чайове. Най-лошото от всичко е, че обикновено гореописаните методи просто не дават резултат. В резултат на неправилния начин на сваляне на килограми, те скоро се връщат, че дори се трупат и допълнителни. 

За да се отслабне здравословно и да се забрави за излишните килограми, трябва да се намери коренът на проблема.

По правило обикновено причините са няколко, обвързани комплексно. Ако се движите малко и се храните нездравословно, обменът на веществата ви е бавен, което способства натрупването на мазнини в организма. Мазнините, са неизразходвана енергия, която организмът складира за черни дни.

Как да ускорим обмена на веществата?

Има 3 основни начина:

1) Правилно хранене

Вместо баничка или парче пица - свежи плодове

Под правилно хранене се разбира поглъщане на нужното количество калории от най-полезните продукти. Това не е диета по смисъла, който обикновено се разбира, а просто режим на хранене. Няма да ви се налага да се ограничавате, а просто да хапвате това, от което организмът наистина има нужда. Важно е да се храните редовно, без да преяждате, и да включите в менюто си свежи плодове и зеленчуци.

2) Физическо натоварване
Няма нужда да се потите денонощно във фитнес залата. Достатъчно е просто да включите часове с повече движение в ежедневието си. Ето така:
- заменете използването на автомобил или градски транспорт с ходене пеша
- излизайте на въздух в обедната почивка
- ако обичате животните, вземете си куче, което да разходжате поне 2 пъти през деня в парка

3) Натурален препарат с L-карнитин
L-карнитинът отговаря за преработката на мазнините. Натуралните продукти са полезни, защото не внасят нещо ново в организма и не предизвикват странични реакции като алергии и други усложнения.