Изброяваме 7 хитри начина да поддържаме теглото си без да диета:

#1 – Да ядем 5 пъти дневно – по малко и често. Така ще ускорите своя метаболизъм и организмът ще гори по-лесно мазнините.

#2 – Да не пием прекалено много вода. Да, пиенето на вода може да има и обратен ефект, затова пийте количество, което отговоря на вашите структура и нужди.

 

 

#3 – Да си направим тест за хранителна нетолерантност. По този начин ще знаете на кои храни да наблягате. Говорят се много неща за това как да поддържаме своята фигура, кои храни да привилегироваме и кои не. Да, но всеки организъм е индивидуален, затова е много важно да направите този тест, за да си гарантирате добри и дълготрайни резултати.

#4 – Да намалим солта. Да, защото излишното количество сол може да създаде усещане за подпухналост. Това не се отнася единствено и само за чистата форма на сол – става въпрос и за всички полуфабрикати, съдържащи високи количества сол. Ако все пак не можете напълно да я откажете, след поемане на солени храни не забравяйте да пиете вода.

#5 – Да правим редовни упражнения като с времето увеличаваме (постепенно) трудността и продължителността им. Дори да направите 10 коремни преси преди да станете от леглото е достатъчно, за да стимулирате мускулната маса. 10 тук, 10 там... и ето, тялото ви е тонизирано и в прекрасна форма. Регулярните упражнения ще ви позволят да запазите и поддържате мускулатурата си стегната. Нищо “бързо” не е за добро. Често то се оказва краткотрайно и неефективно.

#6 – Да бъдем позитивни. Колкото и да не ви се вярва, но мисълта влия на организма. Когато се храните не мислете за калориите или как от храната, която поемате ще напълнеете. Напротив, с всяка следваща хапка мислете колко вкусна е храната, която сте сготвила и че тя ви помага да поддържате тялото си здраво и стройно.

#7 – Следва любимият ни трик – да ядем шоколад. Да, няма по-лошо от това да възпираме желанието си да си вземем редичка шоколад – за предпочитане черен.