Есента вече е тук. Освен красивите багри и следобедното слънце, с нея идва и изобилието от пресни сезонни плодове и зеленчуци. Това, което е притеснително обаче, е идването на зимата - периодът, през който е почти невъзможно да се разминем с няколкото натрупани килца.

Нека не чакаме студените месеци да се отразят "положително" на теглото ни, а да свалим излишните килограми още сега, възползвайки се от изобилието на есента. Предлагаме ви цветна диета, за чието изпълнение няма по-добър сезон от настоящият.

Според цветната диета месецът се разделя на 6 периода по 5 дни:

  1. От 1 до 5 ден се ядат само бели храни: риба, пиле, яйца, кисело и прясно мляко, извара, майонеза и др.
  2. От 6 до 10 ден към бялото се прибавя зелено: марули, зеле, краставица, зелена чушка, спанак, лапад, коприва, праз лук, грах, зелен боб, тиквички, броколи, зелени маслини и др.
  3. От 11 до 15 ден към бялото и зеленото се прибавя червено: цвекло, домат, морков, червена чушка и др.
  4. От 16 до 20 ден към бяло, зелено и червено се прибавят плодове – без банан, круша и смокиня. Може да се ядат и ядки, но само сурови.
  5. От 21 до 25 ден към бяло, зелено, червено и плодове се добавя един път на ден любимо ядене (без да се злоупотребява). Ако искате да постигнете още по-добър резултат, повторете 4-та петдневка на мястото на 5-та.
  6. От 26 до 30 ден месецът се завършва отново само с бяло.

Ако сте доволни от резултата през първия месец, започнете цикъла от начало. При по-продължително спазване на този хранителен режим се свалят приблизително по 3 килограма с всеки следващ месец.

Забележка: След ядене на месо и риба трябва да изчакате 4 часа до следващото хранене. При зеленчуците времето трябва да е 3 часа. Плодовете се ядат 1/2 час преди или 1 час след хранене.

При нормален метаболизъм и стриктно спазване на диетата (това означава когато не ядете червено, да не прибавяте към яденето си дори червен пипер), резултатът ще е от 5 до 10 кг. за първия месец.

Важно е да знаете, че по време на диета трябва да се приемат поне 2 литра вода на ден. Нужно е и да сте наясно, че при всеки човек диетите действат по различен начин и с различено темпо. Затова не се отказвайте, ако не отслабнете драстично още през първия месец  - при някои хора резултатът закъснява, но със сигурност се осъществява в даден момент.