.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чесънът може да намали риска от рак

LadyZone.bg | преди 1 година
Чесън
Снимка: istockphoto.com
Понижава опасността и от сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2

Скилидките чесън се приемат за природна медицина открай време. Как влияят на тялото и как помагат с борбата срещу заболявания са въпросите, на които учените търсят отговори от години.

Скорошно проучване на учени от Университета на Нотингам стига до заключението, че чесънът може да намали риска от развитие на някои видове ракови заболявания, сърдечно-съдови болести и диабет тип 2.

Освен това начинът, по който се обработват скилидките, може да повиши ползите от него за здравето. Учените не могат да определят кой метод е най-ефективен, но са сигурни, че приемането на чесън носи ползи за човешкия организъм.

Имате висок холестерол - яжте чесънЗабравете за статините, чесънът сваля холестерола!

Независимо дали чесънът е нарязан, ферментирал в алкохол или пресован, той произвежда специфични серни съединения. Те могат да повлияят на "газообразните сигнализиращи молекули", като азотен оксид и сероводород, които са естествено произведени в човешкото тяло. Променените нива на тези молекули могат да бъдат открити при хора, страдащи от много заболявания. 

Защо 6 скилидки чесън дневно са по-добре от антибиотик?

Докато оптималната техника за приготвяне на чесън все още се обсъжда от специалистите, чесънът определено остава един от няколкото растителни вида, които имат силни възстановителни способности за организма.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?