.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Черният шоколад намалява стреса и възпаленията, подобрява паметта, имунитета и настроението

Евгений Милов | преди 1 година
Черният шоколад
Снимка: iStock
Шоколадът с поне 70% съдържание на какао е суперхрана за мозъка

Консумацията на черен шоколад намалява стреса и възпаленията, като същевременно подобрява паметта, имунитета и настроението, сочат резултатите от изследване на американски учени от "Loma Linda University" в Калифорния.

Черният шоколад помага на хората по-добре и по-лесно да усвояват различна информация, като са достатъчни едва 48 грама. Специалистите препоръчват да консумираме черен шоколад с високо съдържание на какао - поне 70% и 30% органична тръстикова захар. 

Черният шоколад
Снимка: iStock

Въпреки че ползите от консумацията на черен шоколад са добре известни, тъй като какаото в шоколада е богат източник на флавоноиди, това е първото изследване, при което ефектът е изследван върху хора, за да се определи как може да стимулира когнитивното, ендокринно и сърдечно-съдово здраве.

Изследването с електроенцефалография (ЕЕГ) е отчело ефекта при консумиране на 48 г тъмен шоколад (70% какао) след кратък период от време (30 минути) и продължителен период от време (120 минути).

Черният шоколад с поне 70% какао повишава активност в гама честотата (25-40 Hz), като тази суперхрана подобрява невропластичността и здравето на мозъка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?