.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Броенето на калории не помага на отслабването

LadyZone.bg | преди 2 години
2111019784.jpg
Разкриваме "дебелата" истина, за здравословното сваляне на излишни килограми.

Години на ред се говори как по време на диетичен хранителен режим приема на калории не бива да надвишава 1200 на ден. Като се има предвид, че обичайно са ни необходимо 1500 дневно т.е когато сме на диета е редно да намалим ежедневния енергиен прием с 300 кал. 

Въпреки тези ясни условия, ние продължаваме да следим броя калории, съдържащи се в редовното ни меню, мислейки си, че това ще ни помогнем да свалим по-ефективно излишните килограми. 

Истината е, че колкото и да броим, да смятаме или да намаляваме броя калории, няма да постигнем желаните от нас резултати. 

В противоречие на преустановените възприятия за калориите, те не обозначават количеството мазнини и/или въглехидрати. Точно обратното - те представляват размера енергия, която осигуряваме на организма, за да бъде той здрав и активен. 

Най-важното по време на диета е хранителният прием, а не цифрата, обозначена на продуктовата опаковка. 

Пример: Организмът няма да реагира по един и същи начин ако изпиете една безалкохолна сода, която се равнява на една с.л олио, или изедете един банан, който съдържа фибри, въглехидрати и калий. 

Броейки броя калории, единственото, което ще постигнем е липсата на наслада от храната. Следователно, нито ще се чувствате сити, нито удовлетворени от вкусното ястие, което сте си приготвила. 

Периодите на режим са достатъчно изпитателни, защо да си разваляме и най-малките удоволствия с притеснения, която явно нямат смисъл?

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?