.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Алелуя - шоколадът бил полезен!

| преди 8 години
Алелуя - шоколадът бил полезен!
Невероятно, но факт - шоколадът намалявал холестерола. И все пак - по-внимателно. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Невероятно, но факт - шоколадът намалявал холестерола
Алелуя - шоколадът бил полезен!
Невероятно, но факт - шоколадът намалявал холестерола. И все пак - по-внимателно. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Чудно е как се променят нещата. Полезните днес храни например се оказват вредни утре. И обратното. Изглежда шоколадът, който от десетилетия е набеден за враг номер едно на слабата фигура, май ще се окаже точно обратното на това.

Анализ върху осем изследвания, направен от китайски специалисти, показва, че шоколадът намалява нивата на холестерола, но само когато се консумира в малки количества.

Авторите на настоящето проучване от Китайската академия на медицинските науки са анализирали осем изследвания, посветени на ефекта от какаото върху кръвните мазнини - липидите.

Специалистите са установили, че какаото понижава нивата на "лошия" и на общия холестерол с по около 6mg/dL.

По-нататъшният анализ обаче е показал, че благоприятният ефект се наблюдава само при хората, които консумират малки количества какао, съдържащи 260 или по-малко милиграма полифеноли, както и при тези с рискови фактори за сърдечносъдови заболявания.

При тези, които консумират големи количества шоколад, както и при здравите хора, не е наблюдавано понижаване на "лошия" холестерол.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?