Здравословният режим на хранене и редовните физически тренировки допринасят за поддържането на добра фигура и тонус. С тази разлика, че ежедневно намаляваме шансовете си да постигаме по-добри резултати, правейки тези на пръв поглед безобидни неща:

#Да преяждаме
Особено вечер. Активният начин на живот, със сигурност, ни вдъхва увереност и сила с всеки следващ ден. Изхождайки от позицията, че всичко ни е позволено, предвид тренировките и диетата, които следваме, прекаляваме с количеството храна. Да, тези от нас, които са активни има бърз метаболизъм, но това не е достатъчно, ако искате да скулптирате своя силует. За по-добри резултати яжте малки порции, сервирани (за предпочитане) в малък цветен поднос.

#И обратното. При определен хранителен режим, порциите е редно да бъдат около 350/400 г, като не броим течностите, погълнати по време на ядене.

#Въглехидратите
Те са враг №1 за всички нас, които искат да придадат атлетичност на своето тяло. Същото важи и за другите, желаещи да свалят излишните килограми. Не случайно се препоръчва, по време на диета, каквато и да е тя, да наблягаме на плодове и зеленчуци, приготвени на пара и във вода, фурна или сурови.

#Ах това кафе! Трудно е да му устоим, но то е противопоказно, ако искате да оформите силуета си и да го поддържате строен.

Говорейки за любими напитки, следва да ви разочароваме. #Алкохолът по време на хранене е вреден по време на диета. Той дехидратира тялото, забавя клетъчния обмен в организма и води до подпухване.

#Да пием болкоуспокояващи след тренировка. Някои от нас прибягват към химия, за да предотвратят пост-тренировъчната мускулна треска. Да, болкоуспокояващите, като известното Адвил, спомагат за ускоряването на метаболизма и поддържане на стегнатата мускулатура, но те не са никак здравословни. По-добре изчакайте 20 мин след тренировка, разтрийте добре мускулите и ще усетите същото облекчение по естествен начин.

#Да си лягаме ядосани
Мислите, емоциите, психическата ни нагласа влияят изключително много на тялото и организма ни. При някои ефектът се изразява с качване на килограми, при други със сваляне. Затова е много важно да поддържаме баланс, позволяващ ни да се грижим правилно на своето тяло, което толкова много обичаме.
От друга страна, специалистите ни съветват да не спим с мобилния си апарат близо до себе си.