Стъпките са малки, но нали знаете, че капка по капка вир става, а стъпка по стъпка - метаболизъм засилва! Затова смело напред!

Закусвайте с плод. Вярно е, че закуската трябва да е обилна, за да се храним по-малко през деня и да не прекаляваме вечерта, но ако хапнете един плод на закуска и това се превърне в рутина, резултатите няма да закъснеят. Глада можете да заситите с едно хранене преди обяда.

Ходете на работа. Имаме предвид съвсем буквално. Вместо да чакате градския или да хабите гориво за автомобила и да чупите нерви, докато паркирате, ходете пеша. Не е нужно да се потите във фитнеса или да правите олимпийски обиколки на парка – просто ходете. Може и след работа, ако така ще се чувствате по-комфортно.

Без стриктни диети. Лишаването на организма от важни храни с цел постигане на перфектна фигура, може да ви донесе само неприятности. Често хората, които се подлагат на стриктни диети страдат от запек, а по-късно се появяват неприятните хемороиди. Давайте на организма всичко здравословно, от което се нуждае.

Вечер излизайте с приятели. Приемете всички покани на вашия приятели, които отказвахте през последните месеци. Ако си останете вкъщи вечерта има голяма опасност да нападнете хладилника.


H2O.
Водата не е мит. 2 литра, 8 чаши, 1 бутилка. Изберете си мярка, която ви се струва най-постижима да изпиете. Напълнете си бутилка от 1.5 литра и си поставете цел да я изпиете в рамките на работния ден. Ако ви остане място в корема, долейте още. Водата ще ви помогне не само в подобряването на метаболизма, но и в борбата с целулита.

Не изключвайте, а включвайте. Спомняте ли си съветите за стройно тяло на Миранда Кер? Тя препоръчва вместо да изключваме храни от менюто си, да помислим какво може да включим. Включете здравословни храни, които спомагат за засилване на метаболизма. Това в никакъв случай няма да ви навлече допълнителни неволи и килограми.

Топла вода на гладно. Ако не можете да хапвате сутрин, то поне дайте топъл старт на деня си с чаша гореща преварена вода, малко лимонов сол или мед. Много хора твърдят, че това помага. За сместа можем спокойно да твърдим, че е чудодейна, защото всички съставки са натурални, а ефектът – почти сигурен. В най-лошия случай не губите нищо.

Доставяйте си по едно удоволствие на ден. Всеизвестно е, че стресът е лош съюзник на метаболизма – когато сме под стрес забравяме да ядем. Не забравяйте да доставяте на тялото или душата си по едно хубаво нещо на ден – няколко странички от любимата книжка, разпускаща музика или разходка в парка.

Набавяйте си достатъчно желязо. Дневната препоръчителна доза за организма е 28-30 мг. За постигането на добър метаболизъм, кислородът е от съществено значение, така както и водата. В задачата да доставя повече кислород на клетките помага желязото. Доставяйте си го с ежедневен прием на плодове, зеленчуци, месо и морски дарове.