Очаква големи резултати за кратко време


Диетите не са магически методи, с които отслабваме и резултатите не могат да бъдат постигнати за няколко дни. Режими, които обещават сваляне на 5 килограма за 3 дни звучат нереално. Затова и когато това не се случи, просто се отказваме.

3 сериозни причини да се разделим завинаги с пържените картофи>>

 

Изхвърля от менюто си любими храни


Когато се ограничим и не хапваме от любимите си храни, в даден момент започваме да лъжем сами себе си – похапваме си от тях по малко, след което разваляме диетата напълно. Правилният начин е да изберем правилният хранителен режим, който включва и част от храните, които са ни любими и не можем без тях.

 

8 храни, които експертите не биха опитали>>

 

Пропуска хранения


Ако в диетата пише, че трябва да се храните в 11 часа, значи това е така, защото хората, създали я, са проучвали дълго време. Все си мислим, че ефектът ще е по-голям, ако пропускаме някои от храненията, но гладуването в повечето хранителни режими не е препоръчително, защото е нездравословно.

5 идеи за нискокалоричен десерт>>

 

 

Не пие достатъчно вода


Освен храненията, другото жизненоважно нещо, от което лишаваме организма, е водата. Когато сме на диета е важно да приемаме достатъчно от нея, защото рискуваме да дехидратираме тялото и да си създадем здравословни проблеми. Освен това водата създава чувство на ситост, а този трик можем да използваме, когато пригладнеем съвсем.

Кейт Мидълтън - минус 13 килограма за 6 седмици. Но как?>>

Забравя за движението


Жените смятаме, че основно неприемането на храна ще ни помогне в отслабването. Може би тайничко знаем, че и спортът също има пръст в това, но не си го признаваме, защото често си намираме оправдания да помързелуваме, вместо да посетим салона или да потичаме в парка.

Храни, които карат тялото ви да изгаря по-бързо мазнините>>

 

 

Мери теглото си всеки ден


Тази грешка е пряка препратка към големите ни очаквания за кратко време, но меренето на теглото всеки ден просто ни прави неуверени в себе си и собствените си способности. Когато усетите, че първите резултати са на лице, изчакайте още малко и тогава потърсете везната. Това е по-добре, отколкото да се разочаровате.

Митове за храните с ниско съдържание на мазнини>>

 

 

Разчита на хапчета за отслабване


Вместо да положим истински усилия в хранителния режим и движението, много от нас разчитат прекалено много на хапчетата за отслабване. Надяват се, че те ще ограничат апетита им и магически ще ги накарат да отслабнат. Истината е, че докато не се потрудим, истинските резултати никога няма да са на лице.

Истината за продуктите за отслабване - разказ на една майка>>