Многото зеленчуци напролет, както и честите разходки навън дават усещането, че ще отслабнем или най-малкото няма да напълнеем. Това обаче е измамно и крие риск от напълняване. Ето шест съвета, които ще ви помогнат през лятото да носите същия номер бански, а не по-голям.

#Внимавайте с разхладителните напитки
Мохитото изглежда много свежо и прохладно, но добавя около 200 калории към дневното ви меню. Избягвайте също така соковете със захар, шейковете и газираните напитки – всички те са висококалорични. Пийте фрешове или вода с малко лимон.

#Не се увличайте с кафенца на открито
След зимата хората са зажадняли за заведения с маси навън. Проблемът е, че пиенето на кафе с приятелки често води до похапване на сладкиши. Не забравяйте, че дори здравословните предложения в менюто също добавят калории на сметката ви (да не назоваваме и части от тялото, където се трупат). Добра идея е да се срещате с приятелите за разходка или каране на колело в парка.

#Не прибирайте картата за фитнес в чекмеджето до следващата зима
Разходките на чист въздух са нещо много хубаво, но не заместват активните упражнения и потенето във фитнеса. Продължете да ходите на фитнес поне веднъж седмично.

#Наслаждавайте се на пролетните зеленчуци без допълнителни калории
Яжте салати, но не ги поливайте с мазни сосове, сирена или сметана. Ако готвите зеленчуци на грил, слагайте зехтина с пулверизатор (можете да си купите от онези бутилчици за миене на прозорци). Така няма да прекалите с мазнината, като в същото време зеленчуците няма да са сухи. Не прекалявайте и със солта.

#Внимавайте с барбекютата и бирата
Топлото време дава начало на градинските партита и пикниците в гората. Това означава много месо, много сосове, картофи и бира. Старайте се да хапвате умерено и да пиете само по една бира. За десерт – плодове.

#Великден
Не възприемайте големия празник като извинение за преяждане с козунаци, яйца, мляко и курабии. Помнете, че Господ и д-р Емилова виждат всичко!!!