Строгите диети няма да ви помогнат да се преборите с целулита в дългосрочен план. Правилният хранителен режим обаче определено ще даде желания резултат! Ето няколко съвета за това какво и кога да похапвате, за да се справите с проблема, който мъчи милиони жени по света:

1. Хранете се в точно определен час

Придържането към строго фиксиран график за хранене ще ви помогне “тренирате” организма си и той ще знае кога може да очаква поредното похапване. Това ще намали апетита ви и все по-рядко ще се изкушавате да слагате някой залък в устата си между определените вече часове за хранене.

2. Забравете за тестените храни!

Научно доказано е, че хората, които ядат повече пълнозърнести храни, имат по-малко мазнини, особено в коремната област. Ето защо е добре да замените белия хляб и обикновената паста с пълнозърнести такива. Освен че спомагат за запазването на добрата форма, те създават и чувство за ситост.

3. Сприятелете се с мазнините

Колкото и абсурдно да звучи, за да се преборите със затлъстяването и целулита, трябва да приемете тяхното съществуване. Здравословните мазнини като тези, които с съдържат в ядките и захтина, например, могат да ви помогнат в борбата с излишните килограми. Те имат хубав вкус, засищат и правят възможно придържането към стриктен хранителен режим. Въпреки това обаче не бива да ги превръщате в основна храна.

4. “Излъжете” организма си по правилния начин

Никога не нарушавайте хранителния си режим, като от време на време си “организирате” ден, в който можете да ядете всичко. Ако има изкушения, на които не можете да устоите, отдавайте им се веднъж седмично, но винаги планирайте това предварително. Реше точно кога ще опитате от любимата ви шоколадова торта, например. Ако действате така, това няма да ви попречи да се върнете към установения хранителен режим и ще предотврати поглъщането на хиляди излишни калории.

5. Бъдете вегетарианци поне веднъж седмично

Според актуални проучвания хората, които ядат месо редовно, са доста по-склонни към напълняване от вегетарианците. Почитателите на мръвката трупат по средно 700 калории повече на ден.

6. Започвайте всяко хранене с по-калорично предястие

Доказано е, че предястията, които съдържат до 100 калории, потискат апетита. Ето защо е добре преди да пристъпите към основното ястие, да изядете някакъв ордьовър. След това хапнете вегетарианската част от менюто ви (която трябва да заема поне половината от чинията ви), а после пристъпете храните, богати на протеини и въглехидрати.