.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 неща, които йо-йо ефектът причинява на тялото и душата ни

LadyZone.bg | преди 1 година
тегло
Снимка: istockphoto.com
Това е опасна стратегия, с която да влезете във форма – оказва негативни последици не само върху тялото, но и върху настроението ни

Сигурни сме, че всяка жена поне веднъж в живота си е правила диета, след която е върнала мълниеносно килограмите си. Искаме да ви кажем, че не сте сами, а също и че това е опасна стратегия, с която да влезете във форма – оказва негативни последици не само върху тялото, но и върху настроението ни. Ето как:

Качваме килограми отгоре
Освен че бързо ще възвърнете първоначалното си тегло, е напълно реално и възможно дори да качите отгоре. Това се случва с 1 от 3 жени, които са на диета и възвръщат теглото си след края й. 

Лесно се депресираме
Постоянното качване и сваляне на килограми винаги се отразява върху настроението на жените – чувстваме се подтиснати и некомфортно в тялото си. Често дори се самообвиняваме, че сме се провалили в едно на пръв поглед лесно нещо – да влезем във форма и да отслабнем.

Чувстваме се изолирани
Жените бързо сменят настроенията си. Радостта от свалените килограми лесно може да прерасне в чувство, че ние сме единствените, които не можем да изпълним поставената цел. Това от своя страна ни кара да се затваряме в себе се и да не искаме да виждаме други хора – още повече, ако те са слаби.

3 приятни начина да топите калории, без кракът ви да стъпи във фитнесаЦели три начина за отслабване, които може да комбинирате и съчетавате така, както ви харесва, защото са повече от приятни


Еластичността на кожата намалява
Всеки път, когато надебелеем и отслабнем, кожата ни губи по малко от еластичността си. Представете си колко пъти сте отслабвали и сте си връщали килограмите. Възрастта също оказва своето влияние. Ако вземем под внимание и двата фактора, това със сигурност означава, че кожата ни скоро няма да изглежда еластична и стегната като на 20.

Появяват се стомашни проблеми
След период, в който сме били на диета и сме ограничавали количеството и вида храна, винаги идва период на обилно преяждане. Или пък след период на обилно хранене решаваме, че искаме да отслабнем и започваме да ограничаваме храната, която приемаме. Това, със сигурност, нарушава баланса на стомаха, което може да прерасне в сериозни стомашни проблеми.

Уврежда сърцето
С особена сила това важи за хора, които страдат от сърдечно заболяване – рязкото намаляване на теглото и още по-рязкото качване след това са сериозен фактор, който има своите неблагоприятни ефекти върху сърцето.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?