Ако се чудите - ама, как така? Не е ли тайната в строги диети и безмилостно ограничаване? Всъщност - не е. Можете да постигнете плоско и стегнато коремче с... ядене. Тайната? Има храни, които се грижат да не се подувате и:

Кисело мляко с пробиотици

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


За начало на деня - кисело мляко с пробиотици, независимо дали имате проблеми със стомаха или не. Това е първата от препоръчителните и наистина страхотни храни, които не само се грижат за по-добрата работа на храносмилателната система, но и е много вкусна.

Ментов чай

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Освежаващ, енергизиращ, страхотен дори и без захар и наистина чудесен под формата на студен чай. Ментовата гореща напитка е най-евтиният, най-бързият и до момента  най-лесният метод за детоксикация. Ще ви помогне да изхвърлите токсините от организма си, които го задръстват и му пречат да "работи" както трябва. Освен това осигурява отлично смилане и плоско коремче, което ще сте горди да показвате на плажа.

Аспержи

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Може и да изглежда необичайно, но съвсем наистина аспержите са от онези храни, пълни с всички качества на храните с анти-подуващ ефект. Задържането на вода, газовете и запекът - можете да се отървете от тях като просто включвате аспержите по-често към менюто си. Проверете в интернет за страхотни рецепти - вижте например тази.

Банани

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Ако в менюто ви присъстват много храни, богати на натрий, това ще доведе до подуване. И тъй като повечето храни, които могат да се закупят в хранителните вериги магазини, са пълни с натрий, лесно можем да разберем защо повечето хора имат проблем със закопчаването на дънките си. Не се тревожете, защото решение има - то се нарича калий. Изяжте един банан, когато почувствате, че сте прекалили с натрия и ще се уверите в силата на неговите съставки.

Киноа

Като си говорим за храни, богати на калий - наистина трябва да дадете шанс на киноата. Тя е без глутен, лесна за храносмилане, богата на протеини и е страхотен избор за закуска, ако се опитвате да ограничите храните, които подуват стомаха.

  • 5 неочаквани ползи от сладоледа
  • 33 звезди, които гордо демонстрират секси тела в социалните мрежи
  • Най-забавните плажни снимки
  • Кои са модерните цветове и прически през топлия сезон
  • Стряскащо: Какво става с кожата ни, ако не сложим слънцезащитен крем
  • 7 вида напитки, които обожаваме през лятото
  • Подготовка за комфортна почивка
  • Идиличното детство на село през погледа на Изабела Урбаниак (снимки)
  • Как да си направите бижута от миди
  • 3 кулинарни вълшебства с диня


Е, готови ли сте да опитате?