.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 характеристики на успешната диета

Галина Толкингтън | преди 6 години
Салата
Кои са основните характеристики на диетата, която ще ви донесе успех?

Сигурно сте опитвали десетки диети. Или пък просто се ‘’храните здравословно’’ и ударните диети никак не са за вас. Познавате няколко души, които са отслабнали само със зеленчуци и други 5, които са отслабнали само с ориз. Има хиляди подходи за постигане на оптимално тегло, но въпросът е не само да отслабнем, но и да задържим постигнатите резултати. Всички диети, които са успешни в дългосрочен план, имат няколко общи характеристики.

Преди да изберете диета за старт на новата година, помислете дали отговаря на следните характеристики:

1. Добра за талията – добра за здравето. Успешната диета не само ще ви помогне да влезете в по-малък номер панталони, но и ще ви осигури здрав имунитет, завидна енергия, работоспособност и настроение. Храносмилането ви ще се подобри, стомахът ще стане редовен, кожата ви ще сияе. Храните, които избирате, трябва да са естествени, богати на антиоксиданти, аминокиселини, полезни мазнини – така ще се чувствате добре и ще отслабвате здравословно. Тук е мястото и да се консултирате с диетолог, ако имате специфични оплаквания, за да може диетата ви да се индивидуализира.

2. Лесна за изпълнение. Когато избирате диета помислете дали ще може да я спазвате и дали пасва на ежедневието ви. Заетите със срещи дами няма да имат време за ‘’6 малки хранения дневно’’, а сериозно спортуващите трудно ще издържат на ‘’зеленчукова супа и чай с мед’’. Разгледайте внимателно видовете храни, честотата на хранене и преценете дали може да изпълнявате диетата с лекота, в противен случай лесно ще се откажете само след 3-4 дни.

3. Финансово достъпна. Тук си спомням за диетата на един известен дерматолог, която изисква ежедневен прием на горски плодове и сьомга. Колкото и да е мотивиран човек да я спазва, тези храни не са нито лесно намираеми, нито финансово достъпни за повечето хора. Такива са и диетите, които изискват да си купите няколко вида добавки, специални шейкове, да подпишете договор, за да станете дистрибутор на конкретен продукт и други. Проучете внимателно какво ще се наложи да инвестирате и изберете диета, която можете да си позволите.

4. Вкусна и разнообразна. Помните ли диетата със зелева супа? Скучна и еднообразна. Трябва ви точно обратното. Когато спазвате режим за постигане и задържане на оптимално тегло, е добре храненето да ви доставя радост и удоволствие, а менюто да е вкусно и разнообразно. Така ще може дълго време да спазвате режима си и да не мечтаете по цял ден за мига, в който ще си хапнете нещо хубаво.

5. Гъвкава. За да спазвате диетата си достатъчно дълго, помислете дали в нея има място за социални контакти, вечери, партита и служебни обяди. Ако очаквате да пиете шейкове всеки ден за вечеря, ще се наложи да откажете всякаква храна на рождения ден на приятел. Не е много разумно и да няма място за чаша вино или парченце торта, нали? Гъвкавите диети позволяват изключения, свободни хранения или друг вид ‘’почивка’’ от плана, а стриктните диети ви органичават и създават излишен стрес и дискомфорт. Сами изберете!

Със съдействието на
www.artofrealfood.com
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?