За да горите калории и да превърнете мазнините в “гориво”, трябва да  засилите циркулацията на кръвта си. Ходенето пеша е чудесен начин да влезете във форма. Ако искате наистина бързо да се отървете от тлъстинките по корема, направете ходенето навик – 2 часа на ден.

Когато ще се храните, обикновено трябва да правите избор какво да ядете. В повечето случаи всички знаем кое е полезно и кое не. За да се отървете от излишните килограми изпробвайте “диета с етикети” – яжте само храни, които нямат нужда от етикет, за да видите какво съдържат.  Това означава – плодове, зеленчуци, месо и вода. Не консумирайте друго 2 седмици и може да свалите до 5 килограма за това време.

За да се отървете от паласките и корема, трябва да се откажете от алкхолните напитки. Преди да започнете да се оплаквате - замислете се, че ако сте си поставили цел и наистина имате желения да отслабнете поне малко, то трябва да се лишите от тези “празни” калории.

Пиенето на много вода е ключово за поддържане работата на мускулите и метаболизма. Така, че заместете всички други напитки с вода, дори и газираната.

Освен пиенето на вода, много добра работа върши пиенето на горещ чай. Старайте се това да е първтото нещо, което поглъщате рано сутрин. Не залитайте по цветни и сладникави чайчета, пийте само билков, черен, мента – истински чай. Разбира се без захар и с много малко мед. Задължително на гладен стомах, сутрин.