Преди ядене – замразено грозде
Това е една от тайните храни, които можете да похапнете преди същественото хранене – за да избегнете желанията на стомаха си да опита от всички нездравословни храни, сервирани на масата. Замразеното грозде ще ви даде чувство на ситост, което произтича от съдържащото се в него голямо количество фруктоза. Зареждайте регулярно фризера си с грозде, за да можете да похапвате от него между храненията и непосредствено преди тях.

Първото ястие – гореща супа
Независимо дали сте вкъщи или обядвате/вечеряте в ресторант, винаги поръчвайте/ приготвяйте като първо ястие супа. Консумацията й трябва да става, когато тя е почти гореща. Този трик определено ще забави темпото на хранене. Това пък от своя страна ще даде време на мозъка да получи сигнал, че стомахчето се е заситило. Най-добре се спрете на вариант зеленчукова супа, вместо такава с месо или сметана.

Хапвайте термогенни храни
Термогенните храни са съставки, които организмът разгражда с максимална енергия. По време на храносмилателния процес на тези храни, тялото изгаря повече калории, отколкото когато и да било. В тази връзка добра идея за включване в менюто са целина, карфиол, тиквички, зелен фасул, зелена салата с гъби. Тези зеленчуци са богати на протеини и имат ниско съдържание на калории – с тях ще се чувствате заситени, без да изпитвате вина.

Пийте студен чай от мента
Доставяйте на организма наслада с някои от най-ефикасните напитки за стопяване на мазнините. Подуването на стомаха може да е една от основните причини да трупате килограми или трудно да ги сваляте. Студеният чай от мента ще ви помогне за по-лесно разграждане на мастните натрупвания, но трябва да го консумирате редовно. По този начин стомахът ще бъде подготвен да храносмила  малко по-обилния обяд или вечеря.