В забързаното ни ежедневие трудно намираме време да се грижим добре за здравето и диетата си. Какво ще кажете обаче, ако знаете, че има три здравословни рецепти, които можете да приготвите за по-малко от десет минути? Вижте кои са те и не правете компромиси със здравето си никога повече.

Ролца от краставици със сирене Фета

Снимка: Pinterest.com

Ролцата от краставици със сирене Фета са лесни за приготвяне и невероятно вкусни. Краставиците са, както може би се досещате, нискокалорични, докато сиренето Фета ви предлага невероятен микс от протеини. Добавете шепа сушени домати и малко маслини и ще получите истинска наслада за сетивата.

Сандвичи с ябълки и овесени ядки

Снимка: Pinterest.com

Ябълките имат високо съдържание на фибри, които спомагат за намаляването на апетита, понижаването нивата на „лошия“ холестерол, подпомагат контрола на теглото, и куп други неща, които със сигурност ще ви се отразят благоприятно. Овесените ядки пък ще ви помогнат да се чувствате сити дълго време, което винаги може да бъде считано за плюс. Добавете няколко капки бадемово масло, за да бъдете сигурни, че ще приемете нужните ви протеини и мазнини. Толкова е лесно.

Пълнозърнести брускети с риба тон

Снимка: Pinterest.com

Рибата тон е източник на протеини и Омега-3 мастни киселини. Добавяйки към това и пълнозърнест хляб, получавате истинско здравословно изкушение, което не само ще ви засити, но и ще ви накара да се чувствате в пъти по-добре. По желание добавете малко авокадо, което ще ви снабди с така полезните фибри и още протеини. Да ви е сладко!