Да пием кокосова вода. Това е сокът от още неузрелия плод (не я бъркайте с кокосовото мляко). Тя съдържа по-малко захар, но за сметка на това е богата на магнезии и калий. Тя не изгаря мазнините, но предоставя на тялото необходимите за неговия добър тонус минерали. (330 мл кокосова вода, съдържат само 44 калории)

Да набавяме на тялото необходимото количество магнезии, консумирай пълнозърнест хляб, спанак, бадеми, леща или банани. При липсата на този елемент сме склонни да се храним повече и по-често, което със сигурност не е добре за тънката ни талия.

Гответе като Анджелина Джоли. Диетологът на холивудската звезда препоръчва следното меню, два пъти в седмицата: 4 белтъка, 1 яйце, варени зелени зеленчуци (без олио или сметана), една чаша оризово мляко.

Да пием витамин С и да приемам кофеин. Дами, записвайте рецептата на този слим-коктейл, който ускорява метаболизма - Плодов фреш от касис (100 гр.), портокал (100 гр.) и манго (100 гр.), придружен с двойно еспресо.

Сексът! Да, не е тайна, че любовните игри стимулират горенето на калории, при това докато ни е приятно. За тридесет минути горите толкова калории (340) колкото когато правите сутрешни си джогинг (1,4 км.)

Да спим по-дълго. Колкото и странно да звучи, когато спим по-малко, апетитът става по-голям, мастните клетки се натрупват и не изразходваме правилно енергията. Недостигът на сън повишава кръвните нива на грелин, хормон, който стимулира апетита и намалява тези на лептин, този, който регулира ситостта.

Kaлцият е също ваш съюзник в битката срещу излишните килограми. Свойствата му предотвратяват усещането за подпухналост и тежест, ускорява храносмилането и помага да елиминираме липидите. За да си набавите необходимата доза калций е достатъчно да консумирате регулярно млечни продукти – като кисело мляко (дори тези с 0,1% масленост са полезни).

Гъбите съдържат калий, но и натрий – това дуо предотвратява неприятното задържане на вода. Старайте се в седмичните ви ястия да включвате продукти, които ускоряват чревната фауна, като аспержи, лук, целина, краставица и праз-лук.

Семената от чиа са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и протеини. Те се считат за завършен протеин, чийто антиоксидантни свойства надминават над 3 пъти тези на боровинките. Тоест подпомагат за елиминирането на мастните образования и дренират организъма от нежеланите токсини.

Редовен детокс. Да, редно е да прочистваме тялото и организъма си поне три пъти в годината (не само когато настъпи пролетта). Изберете си периоди когато ще наблягате на напитки с алое вера или/и чай от брезови листа – те са изключително полезни и безпощадни към токсините. Комбинирайте мощните детокс напитки с чай от розмарин два пъти дневно.

Сутрешният слим ефект с една голяма чаша студена вода с лимонов сок - този коктейл регулира киселинността в организъма. Другият вариант е да смесите една голяма чаша вода (на стайна температура) с две супени лъжици абълков оцет.

Ах тези водорасли! Те са идеалното решение за кухня с 0% мазнини и са лесни за готвене. Също като останалите зеленчуци, може да приготвите водораслите на пара или да ги сервирате сурови в салата. Изключително хранителни, те засищат без да трупаме килограми.

Да се потим повече, ходейки редовно на сауна или на хамам – високите температури и парата карат тялото да изхвърля токсините чрез потта. Ако нямате време да ходите на спа, достатъчно е да добавите една чаена чаша ябълков оцет във ваната - ефектът е същият.