Сутрин, след ставане изпийте две чаши вода на гладно – може да я пиете чиста или топла с резен лимон. След това вземете 2 лъжици зехтин или ленено масло, които изчистват организъма от токсините и излишните мазнини.

Не пренебрегвайте закуската – тя трябва да бъде пълноценна и богата на фибри, за да може да поддържате тонуса си през деня. Една купичка мюзли с кисело мляко и свежи плодове, придружена с фреш е една добра комбинация.

През деня е хубаво да се пие по една чаша вода на всеки час. За повече вкус може да я овкосите с мента.

На работното си място, старайте се да се раздвижвате на всеки 45 мин. В случай, че денят ви е натоварен и стоите дълго време седнали, правете лесни упражнения, седейки на бюрото - като например да стягате коремната мускулатура в рамките на пет минути или да изпъвате краката и да ги повдигате няколко пъти.

По време на хранене не пийте вода, защото тя създава усещането за тежест в стомаха. Препоръчваме ви да се хидратирате поне 30 минути след това. Също така вечер, не се притеснявайте дали вечеряте след 18 ч. Говори се, че не е препоръчително да се вечеря късно, но в интерес на истината – правилото би било да се храним четири часа преди лягане, така че организмът да може да усвоява и храносмила погълната храна.

След 16:00 ч. консумирайте храни, богати на протеини, защото приетите след този час въглехидратите се превръщат в мазнини.

Пийте зелен чай (без захар) поне два пъти на ден, той помага за прочистването на организъма и същевременно освежава.

Ако трябва да бъдем честни, белият и черен хляб съдържат еднакъв брой калории – за това ако искате да свалите излишните килограми, не яжте хляб. Може да е трудно, но е добре за фигурата.

Яжте често, но по малко. Този метод засилва метаболизъма, ускорявайки горенето на мазнини. Идеалният режим е да се храним пет пъти на ден с интервал от при часа.

В случай, че се поддадете на изкушение и хапнете нещо, което “не е трябвало” - станете и се разходете, направете 20 коремни преси и няколко разтегателни упражнения.

Дъвчете бавно – всички го знаем, но колко от нас го правят?! Истината е, че 20 минути са достатъчни, за да се нахраним. Дъвчейки бавно ще почувствате по-бързо усещане за ситост, поглъщайки по-малко храна.

И не на последно място - спортът. Спортувайте за удоволствие, не по задължение. Изберете дисциплина, която ви е приятна и разведряваща.