Ето ги и тях:

Ябълка

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Ябълките са чудесни - дори и когато бързате и нямате време за истинска закуска или пък, когато следобедният глад ви мъчи, винаги можете да хапнете една и да си набавите пектин – фибра, която много добре засища. Пробвайте също и в микровълнова с канела и малко масло на спрей - истински нискокалоричен „печен” десерт. 

Овче сирене
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Най-доброто време за производство на овче кисело мляко е именно есента - овцете са се храни добре през цялото лято и сега млякото им е пълно с полезни вещества. Според някои изследвания калцият в млечните продукти – например в овчето сирене, помагат за загуба на теглото. Протеините в него пък са два пъти повече, отколкото в кравешкото. Овчето сирене е чудесно за изграждане на стегнати мускули и освен това засища твърдят от ivillage.com

Тиква
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Този зеленчук е пълен с фибри и аромати – и двете засищат добре и се отразяват чудесно на храносмилането. Освен това тиквата е отличен източник на витамин А и калий. Хапвайте в супа, хляб, пай или на пюре. Не забравяйте и чудесната печена тиква.

Червени боровинки
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  С високо съдържание на антиоксиданти и нискокалорични, те са чудесни за салати, вкусни с ориз и дори в закуска с мюсли. Талията ви ще остане доволна от избора ви. 

Цвекло
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Заредено с фибри и приятен вкус, цвеклото премахва усещането за глад и засища нуждата ви от захар – на цената на много малко калории. То има лоша репутация заради високите нива на захар, но всъщност те са само осем грама на порция – затова – не му отказвайте да стане част от менюто ви. 

Фурми
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Страхотна алтернатива на бонбоните, фурмите са добър източник на желязо и диетични фибри. Вместо да посягате към шкафа с бонбоните на децата, пробвайте със сладкия плод. 

Карфиол
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Най-важната тайна на карфиола? Веднъж сготвен, той може да се направи на пюре и да се добавя към супи за сгъстяване. Така ще можете да си спестите няколко калории и същевременно да запазите кремообразната структура в тенджерата. Може да мине за пюре от картофи „на цената” на по-малко от 40 калории на чашка. Освен това карфилоът е добър източник на калий и има фибри, които държат коремчето пълно.

Киви
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Майката природа е направила кивито перфектната здравословна порция – има само 46 калории и магическата комбинация от фибри и вода пълнят корема – няма чувство за глад. 

Тиквени семки
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

  Не ги изхвърляйте, след като сте издълбали тиквата и сте я изпекли, сварили или каквото друго сте направили с нея. Здравословните мазнини задоволяват глада, без да ви трупат излишни килограми. Освен това са чудесна алтернатива на фъстъците. 

Нар
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Както и боровинките, нарът може да се добавя към различни гозби, без да има излишни калории. Семената му винаги са прекрасна добавка към салатата. Не си я пестете. 

Брюкселско зеле

  По-малко от 30 калории в порция, а брюкселското зеле е пълно с хранителни вещества. Ако не сте опитвали тези бебета-зелки, откакто майка ви е настоявала да ядете "това омразно нещо", дайте им още един шанс. Чудесен източник на витамин А и два грама диетични фибри, какво има да не ти хареса?