.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 причини, за да обичаме маслото

Антония Михайлова | преди 4 години
Краве масло
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
... или удивителните качества, които вкарват кравето масло в списъка на суперхраните

1. Маслото е истински лидер във всяка кухня. Не се нуждае от вода или други стабилизатори, за да се поддържа дълго време в твърдо състояние. В тази връзка истинското краве масло не търпи каквито и да било "подобряващи" процеси, като хидрогенирането например.

2. Естественият вкус и аромат на маслото трудно могат да бъдат наподобени, тъй както и уханието на прясно издоено мляко.

3. Наред с многото си други полезни съставки, високото съдържание на витамин А прави кравето масло уникална по рода си храна, чудесна за очите, кожата и костите.

4. Маслото е богато на наситени мастни киселини. Ползата за човешкия организъм от тях е всеизвестна – предпазват от рак, стимулират имунната система и осигуряват постоянен и лесен източник на енергия.

5. Обратното – маслото почти не съдържа вредните за здравето полиненаситени мастни киселини.

6. Маслото е богато на безценния витамин К2. Той осигурява пълноценното усвояване и полезно въздействие на редица други мастноразтворими витамини, като А, D и Е.

7. Маслото съдържа маслена киселина. Благодарение на нея маслото благоприятства понижаването нивото на лошия холестерол, намалява количеството на триглицеридите и стимулира обмяната на веществата.

8. Маслото може да се приготви лесно в домашни условия. Например чрез центрофугиране на прясно мляко в блендера. Разчитайки на домашната си техника, така добитото масло е и гарантирано по-чисто и здравословно.

9. Освен че с масло се приготвят много ястия и сладкиши, то се консумира и в натурално сурово състояние. Съдържащите се в него естествени ензими са от съществено значение в усвояването и използването на храната.

10. Чистото масло е с изключително дълъг срок на годност. Преварено или пречистено от примеси, като вода и други химически съединения и микроелементи, кравето масло може да се съхранява в продължение на повече от година, без да се влоши качеството му.

Жена и масло
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?