.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да се освободим от излишните килограми

| преди 7 години
373552.jpg
Снимка: Ambro
Това е постижимо само с постоянна позитивна нагласа

Сега е подходящо време да се започне програма за отслабване. Някои по-предвидливи хора, които спазват Великденските пости, вече постигнаха формата, в която се харесват. Други обаче, въпреки че имат дисциплина в професионалната си реализация, нямат резултати в стремежа да поддържат добра физическа форма.

В книгата ”Здраве за лидери” д-р Кристъфър Нек обяснява този неуспех с вътрешната нагласа: ”Никога няма да се освободя от тези излишни килограми. Ненавиждам тренировките на бягащата пътечка.” Именно това резервирано отношение, която той определя като негативен вътрешен глас, демотивира и изсмуква цялото желание, както за физически тренировки, така и за по-правилно хранене.

Решението, според д-р Нек, е в осъзнаването на собственото негативно мислене и промяната му към неговата алтернатива – вътрешен позитивен глас. Той може да се изгради и превърне в

траен навик със следните положителни утвърждения:

  • Това ще изисква много решителност и твърда воля, но аз мога да го направя. Ще постигна целта си да отслабвам с половин килограм седмично, докато достигна нормалното си тегло.
  • Въпреки че тренировките на бягащата пътечка не са така приятни като бягането по морския бряг, мога да ги направя по-приемливи, като слушам музика, докато бягам или гледам телевизия.
  • Мога да използвам това време дори за размисъл, защото то е единствената част от деня, когато не съм зает/а с другите, не отговарям нито на телефона, нито на електронната поща.

От ставането ви сутрин до лягането ви вечер непрекъснато си напомняйте да мислите конструктивно и позитивно, докато вече трудно долавяте звука на негативния вътрешен глас.

Така можете действително да изпъдите недоверчивостта, колебанието и съмненията - ”изсмуквачите” на вашето здраве и благополучие.

Снимка: Ambro

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Имахте ли романтични нощи през лятото?