Смехът има доказан лечебен ефект. Съществуват много наблюдения за ползотворното въздействие на смехотерапията върху състоянието на тежко болни деца и възрастни. За здравите претоварени хора чувството за хумор помага да се справят с бича на съвремието ни - стресът.

Не сдържайте смеха си. Доказано е, че 1 минута смях на ден се равнява на 20 минути пълна релаксация. Веселите хора са не само по-приятни и по-щастливи. Те са по-вдъхновени и креативни.

Смехът предотвратява главоболието, защото осигурява повече кислород на мозъка, отпуска напрегнатите мускули на лицето, врата, раменете и тези на гърба.

Човек, който може да прощава както чуждите грешки, така и своите, може да се смее над тях. Когато се смеем, се чувстваме щастливи. Лицето ни е ведро и одухотворено. Това се дължи на отделените ендорфини - хормоните на щастието. Те от своя страна намаляват стресовите хормони (кортизол и адреналин). Затова смехът действа като антидепресант. 

Предпочитайте комедийни филми и разтоварващи четива с повече хумор. Контактувайте с весели приятели и бъдете по-великодушни в ежедневието си. И не забравяйте да се смеете. Търсете комичните моменти в своя живот.

Смейте се и светът ще се смее с вас.