.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да обичаш със сърцето си

Експертите на mamatatkoiaz.bg | преди 6 години
сърце
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Замисляли ли сте се някога, колко изрази в ежедневния език са свързани със сърцето като символ на душата и емоциите?

Замисляли ли сте се някога, колко изрази в ежедневния език са свързани със сърцето като символ на душата и емоциите, които извират от нея и ни позволяват да се свържем с другите?

Природата го е поставила в центъра на тялото, на мястото, което посочваме, когато говорим за себе си или където сключваме длани в знак на благодарност. Сърцето, което не се управлява от волята и интелекта, а от любовта - движеща сила в живота ни…

Словосъчетанията в езика ни показват, че този малък орган е най-безпогрешният барометър на чувствата, свързани с вълнение, страх, радост, обич и привързаност – казваме, че сърцето ни подскача, че слиза в петите, че сърцето ни ще се пръсне от вълнение, вземаме нещо присърце, оставяме се нещо да ни легне на сърцето... Да не изпитваш съчувствие се определя като безсърдечност, а да проявиш милост е като „да не ти дава сърцето” да накажеш някого, въпреки яда си. Защото със сърцето свързваме своята най-важна сила и потребност - да обичаме и да бъдем обичани.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?