Здравейте, можете ли да кажете нещо за слънчевите изгаряния и алергии. Ако може да споделите и за изпитани народни средства, които помагат в такива случаи. Благодаря ви, Pipi

Слънчевите алергии се проявяват със сърбеж и зачервяване по откритите части на кожата след излагане на слънце. Решението е да се ходи на плажа с шапка или козирка, тънки памучни дрехи с дълъг ръкав и панталон с дълги крачоли. След плуването във водата стойте под чадър на сянка.

Успокояващо върху раздразнената от слънцето кожа действат някои домашни средства като киселото мляко и краставичен сок. Успокоява и намазването с хидратиращи кремове или шпрейове наречени "след слънце”. От хомеопатичните средства добре действа апис мелифика.

Хората с по-бяла кожа и руси коси знаят, че постепенно трябва да увеличават престоя си на плажа. Препоръчителните часове за слънчеви бани са между 9-11 ч. и 16-18 ч. Намазването с фотозащитни кремове е необходимо да се подновява след всяко влизане във водата. Един "трик" срещу изгаряне на кожата от слънцето е да направим няколко слънчеви бани преди отиването на море.

Добрата новина е, че бронзовият тен вече не е модерен. Това е и целта на фотозащитата - да се забави деленето на пигментсъдържащите клетки. Нали не искаме по-късно тялото ни да се осее с бенки и някоя безобидна бенка да се превърне в меланом.

За хора с по-бяла кожа и за децата се препоръчва по-висок фактор. Зависи и от това колко часа ще се излагате на открито.