Освен, че е време за хапване и пийване, празничния сезон е й сезон на пътешествията.

Много хора избират дестинации в чужбина за новогодишната, а дори и за коледната вечер, вместо традиционното прекарване у дома.

Тъй като към тези „много хора” със сигурност спадат и някои бременни жени, ние ви предлагаме няколко съвета как да пътувате сигурно и спокойно, докато очаквате бебе:

Независимо дали сте със самолет влак или кола, трябва да знаете, че при бременните жени, рискът от запушване на вените и съсирване на кръвта е по-голям. Поради тази причина, ако предприемете дълго пътуване, организирайте се така, че да може да ставате на всеки час – два да си правите кратки разходки, пийте много вода.

Ако отивате на някое слънчево и топло място, задължително си носете слънцезащитен крем – висок фактор, носете шапка и се хидратирайте редовно.

Пазете се от кърлежи много внимателно и старателно. Ако сте на място, на което е възможно да има, покрийте краката си и проверявайте за кърлежи на всеки 24 часа.

И не на последно място – всяка бременна жена се притеснява от вредното действие на спрейовете против ухапване от насекоми. Запомнете – много по-добре е да се предпазите от ухапване, което може да доведе до енцефалит (възпаление на мозъка), от колкото да се стресирате излишно, че спрейовете против насекоми са вредни за бебето.