Иновация в кампанията "Екс пушачите са неудържими“ е партньорството на футболния клуб "Барселона“. В момента сайтът "Откажете цигарите с Барса“ подкрепя 70 000 души да откажат цигарите на английски и испански език. В техния сайт прочетох мисълта:

"След като победите цигарите, нищо няма да ви спре да постигнете целите си”.

Всеки ден висши членове на футболния клуб и играчи на ФК "Барселона” дават персонални съвети за мотивация, хранене и упражнения за справяне със стреса. Взелият решение, лесно може да търси подкрепа и стъпка по стъпка да върви към

живот без цигарен дим.

От началото на кампанията на Европейската комисия за три години общият брой на регистрациите в онлайн платформата iCoach са 400 000 души. Регистрациите от България са 15 206. В Европейската общност пушачите са около 28 милиона души на възраст от 25 до 34 години. Целта е този потенциал да се включи активно, когато се осъзнаят ползите от отказването от цигарите. За опасностите и множеството вредни въздействия информацията е достатъчно богата, но по-добре човек да разбере

как да изяви енергията и силите си без цигарите. 

Отказването от тютюнопушенето е едно от най-трудните решения, които един човек може да вземе, и онези, които са спечелили своята битка срещу цигарите, трябва да бъдат аплодирани. В Денят на екс пушача 26 септември 2013 год. шампионката по тенис Виктория Азаренка отправя послението: "Поздравления, екс пушачи! Вие спечелихте битката!”

 

Диджей Боб Синклер също поздравява екс пушачите: "Аз съм най-големият ви фен!”

Той насочва вниманието към предимствата на живота без цигарен дим: “Сега, след като пушенето е забранено в повечето клубове, средата е много по-добра както за хората, така и за мен, а здравето ми не е застрашено от пасивното пушене.

Екс пушачите имат повече пари, по-добро здраве, по-добро качество на живот... и със сигурност миришат по-добре.

Когато отказвате цигарите, вие взимате осъзнато решение да промените живота си, да изберете вашия собствен успех. Това е нещото, което празнуваме днес.”

В първия Ден на екс пушача във всички европейски държави членки се разпространяват поздравителни съобщения към екс пушачи - приятели и роднини, които успешно са отказали този вреден навик. Поздравете и вие тези, които са успели в една от най-трудните битки - отказването от тютюнопушенето.
Поздравявам всички мои познати и непознати, които непоколебимо избраха живот без тютюнев дим и успяха да преборят пристрастяването към тютюна!