.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Безплатен тест за прогнозиране на ефекта от химиотерапията

| преди 8 години
Безплатен тест за прогнозиране на ефекта от химиотерапията
Снимка: sxc.hu
Той се прилага при болни, оперирани от мултиформен глиобластом - злокачествен тумор на мозъка

В Университетската болница "Св. Иван Рилски” в София отскоро разполагат с нова методика за определяне на чувствителността към химиотерапията на клетките на мултиформен глиобластом. Установено е, че само половината от хората с този рак получават желан ефект от нея. Така нечувствителните пациенти ще бъдат разпознавани и пощадени от допълнителни вливания и неприятните странични ефекти от химиотерапията. Разбира се, за хората, които имат чувствителност и залогът е спасяване на  живота, химиотерапията си остава необходимост, въпреки всичко.

"Неврохирурзите и химиотерапевтите от страната могат да насочват своите пациенти,

които вече са оперирани от мултиформен глиобластом, да изпращат или донасят парафиновите си блокчета, в които вече са включени клетки от оперирания тумор, за това изследване в лабораторията по невропатология при Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София”, поясни неврохирургът д-р Емануил Найденов. Изследването там се осъществява от проф. д-р Севдалин Начев.

Информация може да получите на тел. 0897 854 654  между 10 - 12 ч и 18 - 20 ч в работните дни. Повече подробности ще намерите в сайта на Фондацията дарител на реактивите за теста тук >>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?