.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Белите дробове на вашия дом

LadyZone | преди 2 години
Philips Combi 2в1
Въздухът вкъщи може да бъде до 5 пъти по-замърсен, отколкото този навън

Водещи експерти и журналисти събра Philips Bulgaria събра на специална дискусия за замърсяването на въздуха – един от най-сериозните и наболели проблеми, които касаят човешкото здраве в глобален мащаб.

По време на дискусията с д-р Тихомир Мустаков (алерголог и педиатър), доц. инж. Детелин Марков (изследовател в Ценър за изследване на микроклимата, енергията и околната среда при ТУ-София) и Илияна Гарчева (маркетинг мениджър на Philips) бе обсъдена нуждата от целенасочени усилия за опазване на човешкото здраве и околната среда в дългосрочен план. 

Доц. инж. Детелин Марков представи информация за критичното замърсяване на въздуха в България, данни, свързани с параметрите и състава, както и въздействието му върху човека. Д-р Тихомир Мустаков подчерта, че причина за нарастване на респираторните заболявания и алергии у нас, особено при децата, е мръсният въздух у дома. Илияна Гарчева обобщи, че София е един от най-замърсените градове в Европа, което води до сериозни рискове за здравето и прави нуждата от превенция изключително голяма. София е сред най-рисковите за здравето градове в Европа заради замърсяването с фини прахови частици.

Според данни на Световната здравна организация въздухът вкъщи може да бъде от два до пет пъти по-замърсен, отколкото този навън, защото зависи от редица фактори – замърсителите и алергените в затворените пространства, полен, фини прахови частици, мухъл, животинска козина.

Philips Combi 2в1

В рамките на събитието бе представено едно от достъпните решения на проблема със замърсения въздух в затворени пространства – Philips Combi 2в1 – пречиствател и овлажнител за въздух. Уредът има функцията да пречиства до 99,9% от бактериите, вирусите, фините прахови частици, алергени, газове и миризми, благодарение на немската система за пречистване на въздуха с ХЕПА филтър и филтър с активен въглен.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?