.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Анастасия Манлихер: Истинската човечност се познава по подадената ръка

Антония Михайлова | преди 2 години
2110971851.jpg
Снимка: LadyZone.bg
За трансформирането на стреса в спокойствие, за позитивната нагласа и смисъла на древни учения и философии като йога, за формулата на успеха, за любовта без условия и човечността

Мисълта й се лее, изпреварвайки въпросите, които искам да й зададам. Упоена от гласа й, слушам в захлас и забравям да питам.

От 1997 година насам Анастасия се впуска в света на медийното пространство. Работи като телевизионен репортер и водещ, радио-водещ, активен журналист и редактор. Във фокуса й са културните новини и хората на изкуството – музиканти, актьори, друг тип артисти. Слушателите на предаванията й първи отбелязват, че гласа й е мек и омайващ. Доскоро работи и като PR и организатор на големи музикални събития, едно от които е Spirit of Burgas. Първата й любов обаче е музиката.

Едва 5-годишна Анастасия хваща цигулката. Има нелеко детство, което отрано я насочва към духовни занимания, едно от които е системата на йога. Всъщност, първите си стъпки в нея Анастасия дължи на своята преподавателка по солфеж. Тя е и първият ментор, който посява у младото момиче семето на познанието и устрема към духовно себеусъвършенстване.

Анастасия има бакалавърска степен по детска психология, магистратура по връзки с обществеността, а в момента е докторант по Психология на здравето в катедра "Обща, експериментална и генетична психология" в СУ. Сертифициран инструктор е по йога на смеха и по хата йога. Притежава основно ниво на Метода Силва. Тя е истински гуру, от когото можем да научим много за самите себе си и всичко онова, което ни вълнува в духовен и психоемоционален план. Ето какво сподели тя с нас:

Ladyzone.bg: Как се реши да обединиш журналистиката и музиката – две толкова светски професии, с интерес към пътищата за физическо, психо-емоционално здраве и личностно усъвършенстване?

Анастасия Манлихер: "Учейки психология, осъзнах много неща за себе си и света, който ме заобикаля. Журналистиката все още продължава да е отчасти мое занимание, но в крайна сметка тя, както и PR-ът, са приложими в много други сфери - с каквото и да се захване човек днес, умението да се представя добре, е много важно. В сесиите ми за психо-емоционално здраве, умението ми да разпитвам хора, да извличам най-важната информация, ми помага. Това съм го усъвършенствала с годините, в които съм взимала стотици интервюта за радио, телевизия, печатни или он-лайн медии. Всъщност това, което в момента се опитвам да правя, изкристализира в международен план като една нова професия, която получава названието health coach („здравен учител” от английски език). Това е човек, който направлява в здравословен план другите. Тук обаче се има предвид нещо повече от физическо здраве. Системите на йога, дао, чи гун са чудесни начини да започнем да работим върху себе си на няколко нива едновременно. Всъщност всички тези запазили се от хилядолетия системи са пътеки за морално и психо-физично развитие, които ни помагат да развиваме себе си физически, но и да усъвършенстваме ума, духовната си същност, възпитават у нас висока ценностна система. Последната днес е голям дефицит сред цялата човешка цивилизация и това си личи по всички събития напоследък, които ни стряскат и ужасяват."

Това ли е формулата срещу негативното мислене, бавното и постепенно приучаване на съзнанието към все по-положителен модел на мислене?

"В интерес на истината, основна е промяната на мисловните модели, често съдържащи страх, който ни блокира. Успеем ли да подменим негативните убеждения с положителни мисли ще настъпи промяна в живота ни. Установих от собствен опит, че човешката психика е точно като мускулатурата. Когато искаме да сме в по-добра физическа форма - спортуваме. В началото ни е трудно, но знаем, че ако сме постоянни, с времето ще дойдат и първите видими резултати."

Разкажи ни за йога на смеха? Каква е ползата от този вид практика?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?