.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Aлкохол + наркотици – какви са рисковете при различните комбинации

Евгений Милов | преди 1 година
Aлкохол + наркотици
Снимка: iStock
Не смесвайте алкохол с марихуана, кокаин, транквиланти или екстази!

Нощта на Нова година е време за безумно парти, което всички чакат като за последно, но ако не искате да я запомните зле, по-добре избягвайте комбинацията от алкохол с транквиланти, трева, кокаин или екстази. Ето какви са потенциалните рискове!

Алкохол + бензодиазепини

Ако си мислите, че след като сте изпили почти бутилка вино, е добра идея да глътнете няколко таблетки Ксанакс, само защото доктор ви е предписал лекарството – знайте, че комбинацията от бензодиазепини и спиртни напитки е способна да предизвика смъртоносна свръхдоза, от която дишането ви да спре.

Алкохол + трева

При комбинацията от алкохол с марихуана, стойте далеч от колата, защото миксът е способен да направи напълно неадекватен и най-опитния шофьор зад волана. Спиртните напитки бързо покачват нивата на ТНС в кръвта, което усилва в пъти ефекта от тревата. Алкохолът забавя реакциите, тревата забавя реакциите – а в комбинация, нещата стават като на забавен каданс.

Алкохол + кокаин

Алкохолът има седативен ефект върху мозъка, докато кокаинът е психостимулант, което прави комбинацията изключително опасна за сърдечната дейност и общото здравословно състояние. Миксът между спиртните напитки и наркотика синтезира кокаетилен, което само по себе си също е вещество с психоактивни свойства – при това в пъти по-токсично за сърцето и способно да циркулира в кръвта по-дълготрайно от кокаина.

Алкохол + екстази

По-добре не съчетавайте алкохол с екстази, защото алкохолът силно дехидратира организма, а с комбинация с MDMA можете да се обезводните още по-бързо и тялото ви да прегрее тотално.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?