.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 хитри трика, за да не забравяме противозачатъчните хапчета

| преди 2 години
Противозачатъчни и странични ефекти
Оставете блистера на видно място, на което няма как да ги пропуснете, например - до четката за зъби

Противозачатъчните хапчета са един от най-сигурните начини да се предпазите от нежелана бременност. Ефектът им обаче е гарантиран само ако сте стриктни и не пропускате да ги пиете. Все пак често се случва, улисани в ежедневните ангажименти, да забравим да вземем дневната си доза. Ако това е единичен случай, обикновено не е фатално. Може да изпиете две на следващия ден. За най-голяма сигурност прочетете упътването в листовката. За да не си създавате излишна паника обаче, просто може да се придържате към следния списък с трикове, които ще ви напомнят да си изпиете хапчето.


1. Пийте го винаги в един и същи час, за да си изградите навик.

2. Сложете си аларма, която да ви напомня за хапчето. Ако е нужно дори две.

3. Оставете блистера на видно място, на което няма как да ги пропуснете, например - до четката за зъби или в кутийка, върху казанчето на тоалетната.

4. Залепете си ярко цветно листче на монитора на компютъра с надпис – "Днес взе ли си хапчето?"

5. Премествайте халката или любимия си пръстен на друг пръст или на другата ръка. Нека промяната ви подсказва, че имате някакво несвършено задължение.

6. Завържете си червен конец на ръката. Всеки път, когато го погледнете, си припомняйте дали в този ден вече сте изпили противозачатъчното.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Статии за четене или видео за гледане?