Независимо с каква глазура или пълнеж са, поничките са толкова неустоими, че никоя жена няма сили да се съпротивлява пред лъскавата витрина. Преди да си купим цяла кутия със сладките изкушения, трябва да знаем достатъчно за тях, за да не навредим на здравето си. А вие знаехте ли, че те са направени изцяло от бяло брашно и че една поничка е достатъчна, за да достигнете препоръчваното количество захар на ден?

Има и отрови, които са вкусни
В много от случаите поничките на големите вериги се правят на едно място, след което се разнасят по сладкарниците и местата, където се продават. Прясната поничка е вкусна, но престои ли няколко часа, се превръща в подобие на сладко изкушение.
Другият случай е, ако поничките са пресни, то знайте, че някои от големите вериги, които предлагат подобни вкусотии, сменят мазнината, в която се пържат веднъж на две седмици, твърдят от fitnea.com. В домашни условия никоя домакиня не би допуснала подобно нещо.

7-те храни, които никога не трябва да ядете на закуска>>
 

Повече понички – повече килограми
Сладко, пържено, шоколад, мармалад, пудра захар, бяло брашно, трансмазнини – това е възможно най-лошата комбинация, за всички, които искат да бъдат във форма, или искат да отслабнат. Е, имаме новини за вас – ако не можете да устоите на каквито и да е понички, то по-добре се сбогувайте с идеята за отслабване или поддържане на здравословно тегло. За ваша информация – една нормална поничка съдържа между 200 и 300 калории.

 

7 удоволствия, наречени... мъфини>>
 

Яденето на понички може да доведе до проблеми със зъбите
Честата консумация на сладко не е полезна нито за организма, нито специално за зъбите. Заради високото съдържание на захар в поничките, шансът за кариеси и проблеми със зъбите от всякакво естество са напълно възможни. Затова редовното посещението при зъболекаря трябва да е едно от задължителните неща, ако обичате да си похапвате понички.

Бухти с изненада>>

Поничките – неприятел на здравото сърцето
Поничките са едни от комерсиалните продукти, които съдържат в огромни количества трансмазнини, които обикновено съставляват около 35-40 % от съставките. За трансмазнините през последните години много се говори, защото те не само увеличават нивото на „лошия” холестерол в кръвта, но намаляват нивото на „добрия”. Точно поради тази причина готовите понички са враг номер едно на сърцето и всички заболявания свързани с него.

5 храни за плосък корем>>
 

Понички = висока кръвна захар
Тези сладки изкушения съдържат наистина много захар. Дори и да си хапвате поничка без крем и глазура. Така например поничка с шоколадова заливка съдържа 5 супени лъжици захар, а препоръчваното количество, което жените трябва да приемат на ден е 6. Така че само с един сладкиш всяка една от нас може да достигне почти максимума сладко за ден. Редовната консумация на сладостите може да доведе до висока кръвна захар, а в последствие и диабет. А ние не искаме това, нали?

 

Домашни здравословни бисквити>>