Ето какво не трябва да ядем, преди да отидем на парти с повечко алкохол.

1. Пуканки и друг солен junk food
Един от най-лошите ефекти на алкохола върху организма ни е дехидратацията. Така че хапването на солени пуканки, чипс или претцели усложнява вечерта ви още преди да е започнало самото пиене. Най-добре е да се хапне нещо сочно – краставици, диня, ананас и др.п.

2. Салата
Е, доживяхме в женски сайт да напишем, че не трябва да се яде салата! Салатата е много хубаво нещо, но тя се разгражда бързо и докато отидете на партито, ще сте все едно с празен стомах. За противодействие на алкохола ви трябва нещо по-сериозно. Например пилешко месо, което се усвоява по-дълго време и ще ви предпазва от напиване. Можете да хапнете и нещо от тежката артилерия – например свинска кавърма, но пък тогава няма да ви се излиза и ще си останете за пореден път пред телевизора.

3. Суши
Да, продължавате да четете Ladyzone, а не някой мъжки сайт, който гледа нихилистично на това „топче ориз, увито в сурова риба с вид на черно тиксо”. Проблемът на сушито е в соевия сос, който е много солен. А в точка 1 вече обяснихме колко лоша е солта.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

4. Пържени картофи
По принцип преди пиене е добре да се хапне нещо мазно, защото така се забавя усвояването на алкохола. Но за хората, които пият повечко алкохол за кратко време, това е коварно. В един момент действието на мазнината спира и напиването идва изведнъж. Като бързия влак на трети коловоз.

5. Пикантни храни
Пикантните храни и алкохолът не са първи приятели на вашия стомах. Ако ги комбинирате, натоварвате стомаха си двойно. Просто изберете – или едното, или другото.