#Липса на качествен сън

Да, той освен, че влияе на доброто настроение, той се отразява и на организма, подложен на ежедневен стрес.

#Дехидратация

Пиенето на вода е повече от средство за прочистване на токсини в тялото, тя регулира стомашния тракт и спомага за доброто функциониране на организма.

#Хормонален дисбаланс

Както жените, така и мъжете могат да страдат от това състояние. Щом нивата на хормоните в тялото са на неравностойни нива, организмът започва да функционира по различен начин. Следователно един от (не)забележимите симптоми е са газовете и усещането за подуване без конкретна причина. 

#Хранителни алергии

Те често са породени от т.нар. полуфабрикати и храни, съдържащи глутен. Няма възраст за алергиите. Те мога да се появата по всяко време. Затова е добре да комбинираме така храната, че режимът ни да бъде разнообразен и балансиран.

#Бързото хранене

Всеки, който успява да отдели достатъчно време при хранене да вдигне ръка. Малко от нас имат приятната възможност да се насладят на обедната си почивка и/или вечеря вкусвайки храната със спокойствие и удоволствие. При бързото хранете, поемаме повече въздух. Следователно стомахът ни се пълни с кислород, който допълнително натежава и образува газове.