.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 лечебни храни за благодарно тяло

LadyZone.bg | преди 6 години
Мед
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Има храни, които са по-полезни от други. Събрахме няколко и бързаме да ви споделим

Оглеждате ли се за лечебни храни, които да повлияят положително на имунната ви система, да се възстановите след настинка или просто да се почувствате (и да сте) по-здрави?

Пресен мед (от питата)

Изненадани ли сте, че медът е в списъка? Често асоциираме меда като подсладител за чая, но той е толкова повече неща. Медът наистина има лечебни свойства - за лекуване на рани, изгаряния и ожулвания, освен това облекчава възпаленията, убива микробите и е естествен източник на енергия. Пресният мед съдържа много антиоксиданти, витамини, минерали и елементи, които го превръщат в мощна питателна храна, която наистина е била използвана като лекарство в миналото.

Чесън

Чесън
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Чесънът стана много известен от фантастичните сюжети като "оръжие срещу вампири", но ако изключим фикцията - той е много вкусен и дори още по-полезен. Познат с неприятния си мирис, чесънът помага в лечението на инфекции - кожни и не само, намалява кръвното налягане, предпазва сърцето, а и е антибиотик. Добавяйте щедро към салати, супи или манджи - почти всичко е по-вкусно с чесън, признайте.

Броколи

Ако не обичате броколи, определено пропускате. Макар вкусът им да не е за всеки, има толкова начини да ги приготвите, че със сигурност ще намерите идеалния за вас начин за консумиране. Броколите съдържат витамини, минерали и фибри. Освен, че са супер питателни, се смята, че понижават риска от рак. Добавете към салата, спагети или супа... всъщност, рецептите нямат край.

Джинджифил

Подправките – лековитата палитра в менюто ни
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Както режете чесън за гозбата си, защо не добавите и малко джинджифил? Той е лютив корен или стебло, които от векове се използват за готвене, а и в медицината. Джинджифилът помага срещу стомашни болки, срещу сутрешно гадене, освен това има антивъзпалителни свойства и облекчава болката. Да не говорим, че подсилва имунната система.

Картофи

Картофите са пълни с витамини, минерали и фибри и са известни с това, че облекчават напрежението и главоболието, като намаляват серотонина, добре влияят и на възпаления, предотвратяват сърдечните болести и подобравят дейността на мозъка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?