.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 чести грешки в кухнята, от които дебелеем

LadyZone.bg | преди 5 години
храна
Няма да ви караме да гладувате, нито да пречиствате организма си с плодови сокове

Да бъдем съвършени, фини, елегантни и изискани – нещо за постигането, на което трябва да вложим старание и да живеем здравословно. Няма да ви караме да гладувате, нито да пречиствате организма си с плодови сокове. Просто следвайте няколко правила в кухнята и избягвайте основните грешки там, от които дебелеем най-много.

Не готвите с правилната мазнина
Много видове олио и масло не са пригодени за висока температура и топлинна обработка. Съответно те не са подходящи за готвене. Така например зехтинът е изключително подходящ за салати и добавяне в края на готвенето на всяко ястие, но по-добрият избор за готвене и термична обработка са палмовото и кокосовото масло. От животинските подходящи са маслото и лойта. Обяснението е съвсем просто – когато готвите със зехтин например (както и с маргарин), неговите хранителни съставки не са устойчиви и лесно се разрушават, водейки до създаването на други, които пък са вредни за здравето.

Ценни съвети за здравословно хранене през лятотоЗнаете ли какво означава да се храним сезонно?

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?