Лятото е чудесно, но не трябва да прекаляваме със слънцето. Някои хора го обожават и с удоволствие вземат своята допълнителна доза витамин D, но за други горещините са непоносими. Топлите дни често предизвикват някои неприятни и симптоми, но умереното излагане на слънце е полезно за всеки.

Да, потенето е неизбежно. А по-горещите дни могат да развалят и съня ни. Ето три неща, които трябва да знаем за горещите летни дни и нощи.

1. Жегите могат да предизвикат лош дъх

Прекомерната топлина може да доведе до дехидратация (много потене), което доказано води до пресъхване на устните. Когато устата ви е по-суха от обикновено, бактериите се натрупват, защото няма достатъчно слюнка и лошият дъх е налице. Решението на този проблем никак не е изненадващо – повече вода. Ако приемате и медикаменти за сенна хрема, на лятна диета сте и увеличавате упражненията на открито, защото времето ви го позволява, е много вероятно прекомерното излагане на слънце доста ще ви дехидратира.

2. Слънцето прави костите ви по-здрави

Слънцето дава допълнителна сила на тялото ви - чрез витамин D. Витаминът помага на организма ви да абсорбира калций, който заздравява костите. Медицинските лица често препоръчват да се приемат добавки в по-тъмните есенни месеци, защото недостигът на слънчева светлина може да доведе до крехки кости. Така че се разходете в парка и натрупайте витамин D, докато можете през лятото, но бъдете внимателни, за да не получите слънчево изгаряне.

3. Високите температури и сериозната топлина може да спрат изпотяването

Може да звучи като мечта, но всъщност вероятно е знак за топлинен удар и трябва да се третира като спешен случай. Нормалната температура на тялото е около 37 градуса, но ако се нагрее твърде много (до 40-41 градуса), може да се окажете с топлинен удар. В такъв момент системата за регулиране на топлината в тялото ви се стяга и спира изпотяването, тъй като се опитва да поддържа вода около жизнените ви органи. В дните с прекалено високи температури избирайте сенчести места, а ако подозирате, че някой страда от топлинен удар, незабавно потърсете спешна помощ. Опитайте се да охладите човека, като използвате ледени пакети за слабините и мишниците, където се намират артериите.

За да се насладите спокойно и безаварийно на хубавото време през лятото напълнете бутилката си с вода, вземете пакетче дъвки за всеки случай и не прекалявайте с излагането на слънце.

  • Как да изберем добре узряла диня? Следете внимателно за тези 5 признака
  • Най-горещият тренд за ноктите това лято – различен дизайн за всеки нокът
  • Искате да сте кралицата на Инстаграм? Със златния Galaxy Z Flip вие диктувате правилата на играта
  • 5 страхотни маникюра, на които е нарисувано море (СНИМКИ)
  • Антон Хекимян за семейната почивка в Царево
  • Къде из България Саня Борисова, Владо Карамазов и Лорина Камбурова се любуват на цветята и билките
  • Виктория Бекъм показа завиден тен и прекрасно тяло по бански от италианската си почивка
  • Съвети за летния грим с актрисата Рая Пеева и гримьорката Петя Петкова
  • Кейт Мидълтън дебютира с нова прическа и цвят за лятото – меденорусо със скосен бретон
  • Един джин, мадам? Опитайте новото питие на британското кралско семейство