1. Почивайте след всеки 1-2 часа работа по 5 мин. и мислете за себе си.
2. Научете се да казвате "Не”. Невъзможно е да удовлетворите всички хора около вас, а от чувство за вина няма нужда. Водете се от собствения ум и интуиция, а не – какво искат другите.
3. Правете планове, но оставете "резервно” време за непредвидени дейности. Неплануваните ситуации дават много опит и нови впечатления.
4. Когато работите, съсредоточете се върху една задача и след като я приключите, преминете на следващата. Така няма да допускате грешки и няма да изпускате нещата извън контрол.
5. Спрете да се възприемате като незаменим човек на работа, вкъщи и сред приятелите. Дори това да ви се струва приятно, истината е, че всички ще се справят и без вас.
6. Осмелявайте се да искате помощ от другите хора. Много неща не зависят само от вас, затова не упорствайте да се справяте с всичко сами на всяка цена.
7. Научете се да различавате привидните от реалните проблеми. Неоснователните проблеми ще ви струват много време и нерви.
8. Преоткрийте радостта в ежедневните дейности - добър сън, вкусна храна, приятна разходка.
9. Срещайте се с искрени и оптимистично настроени хора.
10. Ежедневно учете нови неща и усвоявайте различни умения.
11. Радвайте се на всеки ден. Често се смейте, а също и плачете, ако е необходимо. Сълзите и плачът смекчават гнева и негодуванието.
12. Показвайте своята любов към другите хора по всякакъв начин.