На вниманието на всички, които са намирали залепнала дъвка по дрехите, обувките или в косите си. Предлагаме ви няколко лесни решения за излизане от лепкавата ситуация.

цифраДъвка по тялото

За да премахнете залепена по кожата ви дъвка, използвайте памучен тампон, напоен с бебешко олио. Разтрийте кожата около дъвката, за да поеме добре от мазната субстанция. Така ще си спестите неприятното усещане от рязкото отлепване на дъвката.

двеДъвка в косата

Ако имате малки деца,  няма начин това да не ви се е случвало. Неприятна ситуация, но факт. Решението на проблема е в кухненския шкаф. За да изчистите дъвката от косата, я намажете  обилно с  фъстъчено масло. То ще отслаби лепливостта на дъвката. След това малко по малко отлепяйте. Остатъците лесно ще паднат, след като измиете косата си с шампоан.

триДъвка на килима

За да махнете размазаното лепкаво петно от килима, първо премахнете колкото можете от дъвката с пръсти или с някакъв остър предмет. След това загрейте остатъците по килима със сешоар. Отлепете ги с помощта на шпатула.

четириДъвка от микрофибър

Дъвката от микрофибър се премахва с яйце. Отделете белтъка от жълтъка и залейте дъвката с количеството белтък. Оставете 5 минути. След това внимателно отлепяйте, докато не излезе всичко.

петчпет По дрехите

Току-ще сте извадили прането и с ужас забелязвате лепкавото петно върху чистата  дреха...  Много лесно ще се спасите от него- с две кубчета лед!  Сложете го от двете страни на плата и търкайте, докато дъвката се втвърди, а ледът се разтопи. След това с тъпата страна на нож за масло изчистете дъвката.