Гласовитата Виктория Георгиева, която ще представя България на „Евровизия” през май догодина в Ротердам, на пук на пандемията сериозно работи по музикалните си проекти. Звездата на момичето от Варна изгря в популярен музикален формат и, макар че остана на крачка от победата, спечели сърцата на меломаните. Вики се занимава с музика от 11-годишна. Сама се записва на уроци по пеене, дори дълго крие случилото се от родителите си. А вдъхновението за постъпката й идва от детския сериал „Хана Монтана” с Майли Сайръс. „В него тя живее двойнствен живот – на поп звезда и на обикновено момиче, и аз си мечтаех точно за това”, признава тя. Пред Ladyzone.bg Вики разказва за себе си, как се справя със ситуацията заради коронавируса, за Коледа и предлага своята рецепта за празника, макар и различна.

Музикални изяви и бъдещи проекти

През ноември Вики пусна една от потенциалните си песни за големия конкурс – „Ugly Cry”, а в момента твори по първия си албум, който се надява да чуем в началото на 2021година. „Искам да представя държавата ни по най-добрия начин – категорична е младата изпълнителка. – Последната година беше най-успешната ми до момента в професионален план. Спечелих редица награди, бях отличена в класацията на сп. "Форбс" за 30-те най-влиятелни млади българи за 2020 година, но определено най-голямата ми награда бяха хилядите съобщения и коментари, коитополучавах от хората, които слушат музиката ми. Няма нищо по-специално от това да видиш, че някой се припознава в творчеството ти.”

Снимка: Виктория Караколева

Коледни изненади

Вики с радост разказва, за страхотния коледен концерт в София, който беше на 20 декември. Специално украсен коледен бус премина по столични улици, а от него тя изпълни своите песни - „Tears Getting Sober”, „Alright” и „Ugly Cry”, както и част от най-любимите си коледни песни. „Епидемията от коронавируса ни накара да помислим алтернативни варианти за концерт с максимална дистанция, защото събитията са отменени, но аз бях категорична, че искам да бъда с хората – признава Вики. - Радвам се, че успяхме да допринесем за коледното настроение на жителите на столицата, както и на всички, които гледаха концерта на живо. Получих много видеа на хора, които гледат концерта онлайн от различни точки на света - Колумбия, Полша, Австралия, САЩ, Мексико, както и много комплименти за събитието, което нямаше как да се случи без моя екип, който ме подкрепя безрезервно.”

А за Бъдни вечер и Коледа Вики искрено казва, че са изключително специални празници за нея и родителите й, тъй като живеят в различни градове: „Събираме се, прекарваме времето заедно - готвим, говорим си и играем различни игри. Няма нищо по-хубаво от това да бъдеш с близките си, да прегърнеш майка си и баща си и да се заредиш с любов и положителна енергия”.

Предложението й за трапезата е различно от познатите ни ястия, но варненката е вегетарианец.

Рецептата на Вики: Запечени аспержи с пармезан

„Аз съм вегетарианец, обичам всякакви зеленчуци и затова рецептата ми е по-различна – споделя певицата. - Едно от любимите неща, които си правя, са запечени аспержи с пармезан. Лесно и бързо се прави и е много вкусно. Първо задължително почиствам долните краища на аспержите с обикновена белачка и след това ги слагам на котлона в тенджера с подсолена вода, докато омекнат. След като се сварят и станат по-меки, ги слагам в тава, като предварително съм ги объркала с малко масло или зехтин, сол, черен пипер, кориандър. Поръсвам ги и с пармезан на прах. След това ги пека във фурната на 200 градуса за няколко минути. Трябва само да се запече пармезанът и ястието е готово!”

А духът на Коледа е...

За Вики коледният дух е в прекараното време със семейството й, в домашния уют, който я очаква, като се прибере вкъщи. „Не смятам, че трапезата или украсата са най-важните неща, нито пък подаръците – казва тя. - Е, всеки обича да получава подаръци (смее се, б. а.), а аз обичам и да подарявам, особено когато е за близък. Но смятам, че най-важни са онези топли моменти с любимите ни хора, които ни карат да се чувстваме спокойни и обичани”.

Ще бъде ли всичко наред, както пее в песента си „Alright”?

Вики не само вярва, а е сигурна в това, което пее! И иска животът на всички хора да се нормализира и отново те да бъдат спокойни и щастливи. „Измина една тежка година, която ни направи по-отдалечени един от друг. Нямам търпение всичко това да отмине и отново да имаме възможността да бъдем близо един до друг, да се прегръщаме и да споделяме моментите си, без дистанция. За жалост, в момента обстоятелствата са такива и ние сме длъжни да сме отговорни, защото здравето е най-важно и трябва да бъде поставено на първо място. Всичко останало е временно. Вярвам, че 2021 година ще бъде по-добра!", убедена е Виктория Георгиева.

  • Светослав Иванов: За 2022 г. нямаме желания, имаме молитви
  • Как фермерите посрещнаха Коледа и как Цоньо празнува днес имения си ден
  • Радка Булман мечтае за ресторант в село Векилски: Искам да нахраня хората с истинска храна
  • Божана Кацарова с 5-степенно меню за Коледа: Семейство, трапеза, подаръци, украса, настроение
  • Вижте всички победители в конкурса "Магията на украсата"
  • Рене Емил от "40 седмици": Моята Коледа днес е приказна, шумна, романтична и най-вече споделена
  • Рая Пеева: Тази година аз ще приготвя седемте ястия за празничната трапеза вкъщи
  • Златимир Йочев: С дете, родено навръх Бъдни вечер, трябва да сътворим и детски рожден ден
  • Таня Тончева: Готова съм за Коледа и предлагам любимо ястие с карфиол и синьо сирене
  • Коледната рецепта на Мария Жекова от MasterChef – сарми с пуешко и трюфел