Към Вещи в дома с двойно приложение

Формички за лед


Имате формички за лед, които не използвате? Изобщо не ги изхвърляйте, защото в тях може да слагате много и разнообразни бижута, които обикновено се търкалят в кутията или чекмеджето, а след това трудно намирате. Особено креативен органайзер за дребни аксесоари ще се получи, ако формичките са в нетрадиционните квадратни формички – например във формата на сърце.

Използвани буркани


Бурканчето с лютеница или сладко от боровинки свършва и какво правите с него? Или го изхвърляте или го забутвате в някой тъмен ъгъл на кухнята, нали? А помислете колко креативни неща може да сътворите с него – измийте го добре, премахнете етикетите и го превърнете в мерилка за течности. С перманентен маркет можете да отбележите милилитрите.

Бутилки от вино


Сигурно никога не сте се сещали как да задържите правилната форма на изпраните маратонки и кецове, които като оставите под наклон на стената, винаги се огъват. Вместо да им се случва подобно нещо, по-добре използвайте бутилки от вино, за да може водата да окапе от тях, а и да запазят формата си.

Четки за грим


Отново си говорим за почистване на компютърната клавиатура – за целта са ви нужни фини четки, които могат да проникнат в процепите между клавишите. Подобна работа могат да свършат четките за грим, които смятате за стари и неизползваеми.

Ролката от използвана вече тоалетна хартия


Не изхвърляйте и нея, ако искате ластиците за коса и фибите да намерят своето място, което никога няма да объркате. Ластиците за коса можете да нанижете по дължината на ролката, а фибите да щипнете в отворите. И готово.