Стрували ви се, че вашият гардероб е най-малкият, който сте избрали в магазина. А когато го купувахте изглеждаше толкова просторен и голям. Е, не се учудвайте – всяка жена се сблъсква с този проблем – купува нови дрехи, забравя старите и продължаа да тъпка и да тъпка. Но всяко пространство си има капацитет. Какво да правим – такива са законите на физиката. С малко усилия и някой друг съвет, сме сигурни, че ще намерите достатъчно място за всички дрехи и аксесоари. Ето как.

Изхвърлете старите и ненужни дрехи

Ако в гардероба ви има дрехи, които не сте обличали повече от 2 години, то това означава, че никога няма да го направите. Повярвайте! Сезоните са се сменили два пъти, а вие дори не сте си помислили да облечете онази синя блузка, която ви беше любима преди време. Съберете всички такива и се отървете от тях. Ще се учудите колко място ще се освободи.

Купете вакумиращи пликчета

Вакумиращите пликчета са перфектното решение за дрехи, на които сега не им е сезонът. Спокойно можете да поставите в тях пухенките, дебелите пуловери, както и вълнените неща, които през лятото така или иначе няма да ви потрябват. Освен, че ще освободите място за летните дрешки, зимните ще бъдат добре запазени от молци за следвашия сезон.

Поставете куки в гардероба

За да оползотворите цялото пространство в гардероба, най-добрата идея, която ще реализирате дори и сами (без мъжка намеса) е да поставите куки на вратите му. На тях можете да окачите колани, шалове, бельо, ризи, дори и аксесоари.

Поставете допълнителни рафтове

Това можете да направите, ако конструкцията на вашия гардероб го позволява. В повечето и по-големи гардероби, средното крило обичайно е за окачване на връхни дрехи, ризи и костюми. Пространството под тях обикновено остава свободни и незаето.